AGD’li gençlerden anlamlı hediye

AGD’li gençlerden anlamlı hediye

AGD’li üniversiteli gençler, 2014-2015 eğitim öğretim sezonun başlamasıyla birlikte Kampüs’te kurdukları standda, Kur’an-ı Kerim Meali hediye etti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üniversite Komisyonu üyeleri, üniversite öğrencilerine, Kur'an-ı Kerim Meali dağıttı. Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’ne stand kuran üniversiteli gençler, 5 bine yakın Kur’an-ı Kerim Meali dağıttı. Yüzlerce öğrenci AGD’nin bu anlamlı kampanyasına destek vererek ücretsiz olarak dağıtılan Kur’an-ı Kerim Mealine yoğun ilgi gösterdi.

ANKET SONUÇLARI KORKUNÇ

Basın açıklaması yapan AGD Konya Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Maruf Fil, eğitimde karmaşanın yaşandığına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Henüz ilkokul 1. Sınıf kitaplarında ‘Atilla loto toto al, mor mini etek al’ gibi ibareler yer almaktadır. 9. Sınıf edebiyat kitaplarında işlenen parçaların başlıkları ise, ‘aşk mektubu’ gibi ibareler devam etmektedir. Tabi ki bu eğitim doğrultusunda Gençli ve Spor Bakanlığı’nın 2013 senesinde yaptığı ankette 16-25 yaş arası gençlere sorulan sorulardan bazılarını ifade etmek istiyorum, ‘hayatınızı nasıl tanımlıyorsunuz’ sorusuna yüzde 45 günümüz sorunlarına uzak, yüzde 30’a yakını maddiyatçı sadece ve sadece yüzde 4’ü ise kendini ülke sorunlarıyla iç içe ve ülkemizin iyileşmesi için çaba harcayan maneviyatçı bir genç olarak tanımlamaktadır.”

GEÇMİŞİ HATIRLATACAĞIZ

“Evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmekte sakınca görüyor musunuz?” sorusuna yüzde 45’lik bir dilimin sakınca görmediği sonucuna ulaşıldığını belirten Fil, “Bu minval doğrultusunda da son olarak Dinayet İşleri Başkanlığı’nın 2014 senesinde yaptığı ankette, ‘Günümüz Türkiye’sinde haramların ve helallerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?’ sorusuna yüzde 44.8’i katılıyorum demektedir. Biz Fatih Sultan Mehmet’in torunları olarak, Sultan Abdulhamit Han’ların torunları olarak ve Erbakan Hoca’mızın öğrencileri olarak bu gençliğe tekrardan dedelerini hatırlatmayı kendimize borç bildik. Biz tekrardan haramları ve helalleri hatırlatmak için kullanım kılavuzumuz olan Kuran Kerim Meali’ni tüm kardeşlerimize dağıtmaktayız” dedi.
AGD Selçuk Üniversitesi Komisyon Başkanı Burak Yamak ise, “Kur’an-ı doğru anlamak ve doğru yaşamak”adına düzenledikleri programa ilginin yoğun olduğunu kaydetti. Yamak, “İslam’dan başka hiçbir düzen ve nizam insanlığa mutluluk ve saadet getiremez. Netice olarak da getiremedi de. Eğer biz Allah’ın ipini bırakırsak tuttuğumuz hiçbir şey bize fayda vermeyecektir. Dolayısıyla gençlik bir defa gelir. O da Allah içindir” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.