AGD'den öğrencilere tanışma toplantısı

AGD'den öğrencilere tanışma toplantısı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Arifan Erkek Öğrenci Yurdu'nda bilgilendirme konferansı ve tanışma toplantısı düzenledi.

Konferans Abdulferit Faruki'nin okuduğu Kur'an Tilaveti ile başladı. Daha sonra konferans Konya Şube Üniversite Komisyonu'nun hazırladığı slayt gösterisi ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan AGD Şube Üniversite Başkanı Maruf Fil, konferansa katılan gençler için birçok öğütte bulundu. Fil, “Gençlerimiz geçmişini, nerden geldiğini, kimin torunu olduğunu bilmiyor. Hepimiz Kahramanmaraş'ı fetheden Sütçü İmam'ın, Gaziantep'i kurtaran Şahinbey'in torunlarıyız. Dedelerimiz dinimizi çok güzel yaşadılar ve yaşattılar. Ama bizlere çok iyi anlatamadığı için dinimizi yaşatmakta zorlanıyoruz. Bir kişinin genç sayılabilmesi için yaş ölçüt değildir. Bir kişinin genç sayılabilmesi için; güçlü iman sahibi olması, ilim sahibi olması, güzel ahlak sahibi olması, cihat etmesi ve hikmet sahibi olması gerekir. Bu özelliklere sahip herkes bizim için gençtir ve genç sayılır. AGD olarak vatanımıza, milletimize hayırlı bir vatandaş yetiştirmek için uğraşıyoruz. Çeşitli kamp, organizasyonlar, yurt içi ve yurt dışı gezi turları, konferanslar düzenleyerek hayırlı birer insan yetiştirmek için uğraşıyoruz”dedi. Fil, konferansa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

DÜNYADA 10 SANİYEDE 2 ÇOCUK ÖLÜYOR

Maruf Fil'den sonra konuşan Konya Şube Teşkilat Başkanı Esat Ergener, “Hepimiz yarın ölecekmişiz gibi yaşamımızı sürdürmeliyiz. Bu söylediklerimize dayanarak hareketlerimize, konuştuklarımıza dikkat etmeliyiz. Evrende ve evrende yaşayan her canlının doğuşu, varoluşu olduğu gibi ölümü ve yok oluşu olacaktır. Evren belli bir düzen içerisinde devam ediyor. Her birey bu düzenin bir parçası. Bizde doğduğumuz gibi öleceğiz. 10 saniyede 2 çocuk aspirin bulamadığı için öldüğü,10 saniyede 2 mültecinin ülkemize geçtiği bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemizde 81 ilde ve yavru vatanımızla birlikte 82 il, ilçe teşkilatımızla dünyamızda olan bu durumları düzeltme çabası içerisindeyiz. Bizler bu çalışmaları yaparken Kur'anımızda yazan ayetlere ve sünnetlere uyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaparak konuşmasını sonlandırdı. Ergener'in konuşmasından sonra konferans sonlandırıldı.

AHMET SÜTCÜ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.