AGD'de görev değişikliği

AGD'de görev değişikliği

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi'nde 40. Dönem Çalışma Programı ve Devir Teslim töreni gerçekleştirildi. AGD BÖlge Başkanı Bahri Kırışık, görevini Adana–Mersin Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci’ye devretti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı Bahri Kırışık, görevini Adana–Mersin Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci’ye devretti. Törende konuşan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Derdimiz, Hakk’ı üstün tutan bir anlayışla, yeni bir dünya kurmaktır” dedi. Dünyadaki sosyal adaletsizliğe de dikkat çeken Parlak, “Dünya’da 7 milyar insan yaşamaktadır 7 milyar insandan 925 milyonu her gece aç yatıyor. Her 6 saniyede bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölmeye devam ediyor. 2 milyarı aşkın sayıda insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor.1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum. Savaşlar ve terör olayları nedeniyle her 4 saniyede bir, 1 insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Her gün 30 bin çocuk ailelerinin en basit ilaçlara ulaşamaması gerekçesi ile tamamen önlenebilir hastalıklardan dolayı ölüyor. Dünyanın en zengin 5 insanının serveti 280 milyar dolar. 1 buçuk milyar insan günlük 2 dolardan daha az bir gelirle çalışmak zorunda kalmışken dünyanın en pahalı tablosu, Paul Cezanne’nin ‘Kart Oyuncuları’ adlı tablosuna verilen para 268 milyon dolar. Bir otomobil fuarında 10 dakika tanıtım yapan kadın mankene verilen para 100 bin dolar ve o otomobil fabrikasında asgari ücretle çalışan bir işçinin aynı miktar parayı kazanabilmesi için gerekli süre 20 yıl. Kedi köpek maması için, kozmetik için ya da sadece reklam giderleri için harcanan paralar dünyadaki açlığı, yoksulluğu ve yoksunluğu defalarca önleyebilecek miktarlarda” dedi.

GENÇLİĞİMİZ SUÇ BATAĞINDA

Türkiye’nin ve dünyanın Milli Görüş’e ihtiyacı olduğunun altını çizen Parlak, “Kimse dudak büküp, burun kıvırmasın. Bu ülkenin, bu halkın, bu gençlerin yaptığımız bu çalışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. İşte Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri: Türkiye’de geçen yıl suça sürüklenen çocuk sayısı 115.439. Öte yandan suç işleme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 14,5 oranında artmıştır. Geçen yıl güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısı 273 bin 571 olmuştur. Bu sayıda da bir önceki yıla göre yüzde 11,6 oranında artış vardır. Geçtiğimiz yıl adli birimlere teslim edilen çocuk sayısı 103 bin 278’dir. Çocuklar arasında uyuşturucu kullanımı 11 yaşın altına düşmüştür.48 binden fazla çocuk bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle güvenlik birimlerine teslim edilmiştir. Bunlar az buz rakamlar değildir. Yaklaşık 300 bin ailenin dramıdır. Anadolu Gençlik Derneğimizin varlığının önemi anlatmak için sadece bu rakamları konuşmak bile yeterlidir” dedi. 40. Dönem AGD ile yeniden başladığını vurgulayan Parlak, şunları söyledi: 40. Dönemimizin hayırlara vesile olmasını cenabı haktan diliyorum. Ayrıca Genel Merkezimizce Türkiye genelinde Bölge Başkanları genel bir rotasyon ile değiştirilmiştir. Böylece yıllardır Konya’nın da Bölge Başkanlığı Görevini yürüten Bahri Kırışık hocamız yeni dönemde Konya Bölge Başkanlığını Adana – Mersin Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci’ye devretmiştir. Yıllardır gece gündüz demeden bölge başkanlığı görevini yürüten Bölge Başkanımız Bahri Kırışık hocamıza gençliğimize vermiş olduğu emekten dolayı teşekkür ediyorum ve yeni göreve gelen Konya Bölge Başkanımız Rauf Büyüktermiyeci’ye hayırlı hizmetler başarılar diliyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.