AGD'de 11 ilden bin 100 kişi eğitim gördü

AGD'de 11 ilden bin 100 kişi eğitim gördü

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkez Eğitim Komisyonu'nun 8 farklı bölgede organize ettiği “Bölgesel Teşkilat Eğitimi” programının ikincisi Konya’da yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkez Eğitim Komisyonu'nun 8 farklı bölgede organize ettiği “Bölgesel Teşkilat Eğitimi” programının ikincisi Konya’da yapıldı. 11 ilden üniversiteli, liseli ve İmam Hatipli gençlerin katıldığı eğitimler Ikonia Garden Konferans Salonu’nda yapıldı. DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin H. Yıldırım, AGD Genel Başkan Yardımcıları Ersan Bilgin, Muammer Bilgiç, Ömer Faruk Yazıcı, Muhammet Ali Aydın ve Yavuz Selim Dumangöz’ün katıldığı eğitimlerde 11 ilden bin 100 kişi eğitim gördü. Türkiye gündeminin yanı sıra dünyadaki gelişmeler, 'niçin AGD' gibi derslerin verildiği eğitimlerde misafirlere Konya pilavı ikram edildi.

img_5187.jpg

6 SANİYEDE BİR ÇOCUK AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Eğitimlerden en dikkat çekicilerinden biri olan 'Niçin AGD' adlı eğitimde dünyada 2 milyar insanın yoksulluk sınırı altında yaşadığına ve 1 milyar insanın her gece aç yattığına, her 4 saniyede 1 kişinin mülteci konumuna düştüğüne, her 6 saniyede 1 çocuğun açlıktan dolayı öldüğüne, 1 buçuk milyar insanın sağlıklı içme suyundan mahrum pozisyonda olduğuna dikkat çekildi. Bunun yanı sıra yaşanılan bu durumun düzeltilmesinin de mümkün olduğu, dünyadaki en zengin 5 kişinin servetinin 300 milyar dolar civarında olduğuna, sadece futbolda dönen paranın 500 milyar dolar olduğuna ama buna karşılık en fakir 20 ülkenin toplam borcunun 10 milyar dolar civarında olduğuna dikkat çekildi. Tüm dünyadaki fakirliğin ortadan kalkması için gereken kaynağın dünya üretiminin sadece yüzde 1’i olduğuna dikkat çekilirken; tüm bu yapılanmanın, yoksulluğun, yoksunluğun ve sefaletin ortadan kalkmasında asıl itici gücün bu salonlarda eğitim gören genç kardeşlerimizin olduğuna dikkat çekildi. Programın sonunda AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Adana, Aksaray, Ankara, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Mersin ve ev sahibi olan Konya’dan eğitimlere dahil olan misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek eğitimin hayırlara vesile olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.