AGD şuuru temsil eder

AGD şuuru temsil eder

MGV–AGD Konya Mezunlar buluşmasında konuşan Lütfi Yalman, “MGV – AGD bir şuuru temsil ediyor. Bu dava ulvi bir davadır. Bu dava içindekilere izzet, şeref katan bir davadır” dedi

Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üniversiteler Komisyonu bünyesinde Konya’da üniversite eğitimini tamamlamış mezunlar, 14.Konya Mezunlar Buluşmasında biraraya geldi. Sabak AGG Arifan Yurdu'nda başlayan program, Dutlu Koruluğu Parkı'nda akşam verilen Konya geleneksel pilavı ile devam etti. Yemeğin ardından mezunlar hasret gidererek anılarını tazeledi. Burada düzenlenen programa MGV Eski İl Başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, MGV Eski İl Başkanı ve Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, MGV eski İl Başkanlarından Yusuf Güneş, AGD Bölge Başkanı Bahri Kırırşık, eski mezunlardan Aksaray Belediye Başkan Yarımcısı Mustafa Karahancı, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AGD İl Başkanı Mehmet Parlak ile Türkiye'nin pek çok noktasından gelen mezunlar katıldı.

3-2-044.jpg

BU DAVA İZZET KAZANDIRIR

MGV Eski İl Başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman programda yaptığı konuşmada buluşmanın önemine dikkat çekti. “Bizler sizlerle bir araya gelince adeta gençleşmiş hissediyoruz” diyen Yalman, sözlerini şöyle sürdürdü: “MGV – AGD bir şuuru temsil ediyor. Milli Görüş davası dediğimiz dava, inancımızı, kültürümüzü, bizi biz yapan değerleri temsil ediyor. Bu dava ulvi bir davadır. Bu dava içindekilere izzet, şeref katan bir davadır. Hiçbirimiz nefsimizin esiri olmayalım. Makamın mevkinin esiri olmayalım. Makam ve mevkinin esiri olan insanlar, dininden de, ahlakından da taviz verirler. Makam mevki sahiplerine dalkavukluk yapmayalım. Eğer bulunduğumuz yerlerde izzet, şeref sahibi olmak istiyorsak, İslam'a ne kadar bağlı isek o kadar izzet ve şeref sahibi oluruz. Bulunduğunuz yerlerde AGD çalışmalarına katılın ve destek verin. Bu çalışmalar sizlere çok şeyler kazandırır. Bunun sonradan farkına varıyorsunuz.”

3-3-029.jpg

MÜSLÜMANLARIN SIKINTISININ SEBEBİ...

Yalman, konuşmasında şöyle devam etti: “Erbakan hocamız 1969'da yola çıktığında, Türkiye'de bir şehirdeki şuurlu Müslümanın diğer şehirlerlerki şuurlu Müslüman'dan haberi yoktu. İzmir'dekinin Konya'dan, Ankara'dakinin Diyarbakır'dakinden haberi yoktu. Bu davanın kazandırdığı en önemli şey, bu şuurlu Müslümanların bir arada çalışmasını sağlamıştır. Hatta tüm dünyada bunu sağlamıştır. İslami hayatla ilgili, insan namaz kılar, oruç tutar ama bunların şuurunda değilsek çok anlamı olmaz. Namaz insanı kötülükten alıkoyar. Ruh, şuur kazandırır. Oruç, dayanışma ruhu verir. Namaz dinin direği ama cihat zirvesidir. Bu şuurda olmadığımız sürece bu ülkeden kasvet, bela, musibet kalkmaz. Müslümanım diyen insan faizden rahatsız olmasın lazım. Ahlaksızlıkta, hırsızlıktan, dürüstsüzlükten, rahatsız olması lazım. Eğer rahatsız olmuyorsa kişinin imanını gözden geçirmesi lazım. Allah Müsmümanlara, 'Ey iman edenler imanınızı gözden geçirin' diyor. Allah çalışmalarımızda yardımcı olsun. Bu davanın izzet ve şerefini makamın, mevkinin, dünyevi menfaatlerin iltifatına feda etmemek lazım. Bugün Müslümanların yaşadığı sıkıntıların sebebi budur.”

3-4-022.jpg

ERBAKAN HOCA ANILDI

MGV - AGD Konya İl Başkanı Mehmet Parlak da konuşmasında, “Bugün çok değerli mezunlarımız ile bir aradayız. Anılarımız tazeliyor ve hasret gideriyoruz. Allah'a şükür olsun ki, Allah için yaşayıp Allah için ölmeyi arzu eden bir teşkilatın mensuplarıyız. Çok önemli günlerden geçiyoruz. Biz AGD – MGV olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizleri burada bir araya getiren MGV – AGD'de aldığımız şuurdur. Bu davanın sahibi Cenab-ı Allah'tır. Yolumuz da Rasulullahın yoludur. Bize bu davayı, okullarımızda, yaşantımızda, cihat etmeyi öğreten Erbakan Hocamızı da rahmetle anıyoruz. O bize bir dava öğretti. O bir asra damgasını vurdu” ifadelerine yer verdi. Buluşma organizasyon komitesi adına konuşan Aziz Anik de konuşmasında, “14.'sünü düzenlemiş olduğumuz buluşmaya hoş geldiniz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından katılımcılara günün anısına hediye takdimi yapıldı.

HALİD ŞEN

3-5-012.jpg

3-6-009.jpg3-7-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.