AGD Konya eleştirilere cevap verdi

AGD Konya eleştirilere cevap verdi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesi tarafından şehir genelindeki reklam panolarına asılan ayetler ve sonrasındaki gelişmeler ile ilgili bir basın açıklaması yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde AGD/ MGV Konya Şubesi tarafında şehrin muhtelif yerlerindeki reklam panolarına Kur'an-ı Kerim'den Mâide Suresi 51. Ayet'in meali asılmıştı. Reklam panolarındaki “Ey İman edenler; Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse. O da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez” mealindeki ayet bazı kesimler tarafından eleştirildi.

Eleştiriler üzerinde reklam firması ilgili reklamları kaldırdı.

Vatandaşlar, yüzde 99'u Müslüman bir ülkede, bir ayet mealinin dahi reklam panolarında görülmesinden rahatsız olunmasının üzücü olduğunu ifade etti.

AGD/ MGV Konya Şubesi konu ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Biz inanıyoruz ki hem bu coğrafyanın hem de tüm dünyanın kin ve nefrete, ötekileştirmeye değil barışa ve huzura ihtiyacı vardır.

Bir Müslüman, inancı, rengi, ırkı dili farklı diye hiç kimseye karşı düşmanlık yapmaz; öteleyici, iteleyici bir tavır içerisine giremez.

İnsanlara, sadece bizim gibi inanmıyor diye ya da renk, ırk ve dil farklılıklarından ötürü düşmanlık yapmanın vahiyden ve peygamberlerin yaşamından bir referansı yoktur.

Biz insanların en hayırlılarının insanlara faydalı kimseler olduğuna inanırız.

Biz, inancını ayırt etmeksizin komşumuz açken tok yatmaktan ar ederiz.

Yeryüzünde barışı tesis etmek, insanların korkularını gidermek, açlıklarını gidermek, bunlar için her şart altında gayret etmek, inancımızın bize yüklediği vazifelerdir.

Yeryüzünde barış, bütün farklılıklarına rağmen dünyadaki bütün insanlarla merhabalaşmaktan, selamlaşmaktan, tanışmaktan, konuşmaktan, kucaklaşmaktan geçer.

İslam, silm, selam, Müslüman kelimeleri hep barışla ilintili kelimelerdir.

İslam, özel olarak son peygamber Hz. Muhammed (sas)’in insanlığa çağırısının adıdır. Genel olarak da ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem’den Efendimiz (sas)’e kadar gelen tüm dinlerin adıdır.

Aliya İzzetbegoviç’in de dediği gibi yeryüzünde iyiye, güzele, hakka ve adalete dair ne varsa İslam’dan bir parçadır.

İslam, Müslümanlardan yeryüzünde hiçbir baskı ve zulüm kalmayıncaya kadar gayret etmelerini ister.

İslam’da düşmanlık ancak zulme karşıdır.

Efendimiz (sas)’in yaşamına ve İslam’ın ilk yıllarına bakıldığında bizim gibi inanmayan insanlara karşı bırakınız düşmanlık yapmayı, bilakis zulmün ve haksızlıkların giderilmesi için birlikte hareket edilmiştir.

Hılful Fudul, Hıristiyan Necaşi’nin kral olduğu Habeşistan’a hicret, Yahudilerle ve Medine’deki diğer gayrimüslim unsurlarla yapılan Medine Sözleşmesi faklı inançlarla barışa ve huzura dair olan iş birliğinin en güzel örnekleridir.

Ayrıca İslam bir dayatma değil, bir tekliftir. İnsanların İslam inancına girmemeleri onlarla iletişime, ilişkiye, yardımlaşmaya, birlikte yaşamaya engel değildir.

İslam, Müslümanlardan dayatmacı ve tektipleştirmeci olmalarını değil, zulme ve kötülüğe karşı farklı inançlarla iş birliğine zemin oluşturmalarını ister.

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak biz hem bu coğrafyanın hem de tüm yeryüzünün daha yaşanılabilir olmasını istiyoruz. Daha kolay ve daha güzel bir yaşam herkesin hakkıdır. Bunun da yolu zulüm ve kötülük kimden gelirse gelsin karşısında durmak, mağdur ve mazlum kim olursa olsun yanında yer almaktır.

Yaşanmasını istemediğimiz bu yanlış anlaşılma ve algılanma sürecinin, bu şekilde gerçekleşmesini arzu etmediğimiz bu gündemin, her şeye rağmen, toplumun farklı kesimlerinde tartışılmasının birbirimizi daha iyi anlamamıza ve birlikte barış içerisinde yaşama zemini oluşturmaya katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

44-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum