AGD ile yeni bir proje hayat bulacak

AGD ile yeni bir proje hayat bulacak

Türkiye'de yetenekli gençlerin keşfedilip, değerlendirilmesi gerektiğini aktaran AGD Selçuklu Başkanı Durmuş Ali Kara, “AGD olarak yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Geleceğin inşası için önemli çalışmalara imza atıyoruz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından 6-18 yaş aralığına hitap edecek olan Robotik Kodlama Eğitimi başlıyor. Eğitim ile ilgili bilgiler veren AGD Selçuklu Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Şahi Atölyesinde Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve AGD olarak gençlerimizin teknolojiyi sadece kullanan değil teknolojiyi üreten olmaları hedefleyerek Robotik Kodlama Atölyesini sizlerin hizmetine sunduk” dedi.

HAYALLERİ OLMAYAN ZİHİN KALELERİNİ YIKACAĞIZ

Atölyeye 'Şahi' ismini verdiklerini dile getiren Başkan Kara, “İstedik ki, aşılmaz ve geçilmez olan Bizans surları, nasıl büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han mühendisliğinde üretilen Şahi topu ile geçildi, bir devir kapandı. Bir devir açıldı. Günümüzde de teknolojiyi kullanan ve üretme hayalleri olmayan zihin kalesinin duvarları Şahi Atölyesi ile yıkılacaktır. Bu becerileri öğrenmek sadece geleceğiniz için önemli değildir. Ülkemizin geleceği için de çok önemlidir. Ülkemizin gelişmiş bir toplum olmasını istiyorsak, kullanılan teknikleri değiştirecek araçlar ve teknolojide uzmanlaşacak yetenekli gençlerimize ihtiyacımız var. Bütün bu sebeplerden dolayı tüm gençlerimizin bu çalışmada yer alması çok önemlidir. Online oyun indirip oynamak mı, yoksa yeni bir oyun yapmak mı? Yeni bir uygulama kullanmak mı, yoksa onun tasarımında yer almak mı? Telefon ile zaman geçirmek mi, program tasarlamak mı?” şeklinde konuştu.

GELECEĞİ AGD İLE KODLAMAK İÇİN BEKLENİYORSUNUZ

“Hiç kimse bilgisayar mühendisi yada yazılım mühendisi olarak doğmaz. Elimize geçen fırsatı değerlendirmek, mücadele etmek ilaveten biraz matematik ve bilim ile başaramayacağımız hiçbir iş yoktur” diyen Kara, daha sonra şunları kaydetti: “Şimdi bu fırsatı yakalama imkanınız var. Kimsenin yapamazsınız veya olmaz demesine izin vermeyin. Kendiniz için ve ülkemiz için bu çalışmada yer almak için acele edin. Teknoloji üretmeyi hedefleyen gençlerimiz ile yaşanabilir Türkiye'mizi daha güçlü hale getirecek nesiller için bize katılabilirsiniz. 6-18 yaş aralığında ki erkek öğrencilerimiz 08.03.2020 tarihine kadar bahar dönemi başvurularınızı adresinden yapabilirsiniz. Başvurularınızın ardından mülakat için çağrılacaksınız. Mülakat sonuçları 11.03.2020 tarihinde açıklanacaktır. Kısa vadede algoritma mantığını gençlerimize öğretmeyi ve programlamanın temellerini oluşturmayı hedefliyoruz. Orta vadede block kodlarla bir robotu yönetme ve Arduino Eğitimleri verilecektir. Uzun vadede sanayi üretim tesislerinde ki ihtiyaçlara yönelik profesyonel çalışmalar yapılacaktır. Geleceği AGD ile kodlamak için bekleniyorsunuz.”

SALİH ACIBADEM

3-096.jpg

4-2-088.jpg

4-1-074.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.