AGD ‘Hoca’sını anıyor

AGD ‘Hoca’sını anıyor

Erbakan Hoca'nın vefatının yıl dönümü vesilesi ile bir dizi program gerçekleştireceklerini kaydeden Mehmet Parlak, “Sohbet-Kuran ziyafeti, dua ve konferansla hocamızı yad edeceğiz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının 4. yıl dönümü münasebetiyle, “Kur'an ziyafeti, Sohbet ve Dua” programı düzenliyor. Programın ilk ayağında 1 Mart Pazar sabah namazından sonra Kapu Cami'nde sohbet ve Kuran ziyafeti verilecek. Aynı günün akşamında da, “Şehadet ve Erbakan” konulu program düzenlenecek.

Program hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenleyen AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Erbakan hocamız Türkiye siyasetinin son altmış yılına damgasını vuran önemli siyaset, ilim, bilim, fikir ve aksiyon adamı olmuştur. Erbakan hocamız; başlattığı Milli Görüş harekâtı, savunduğu hak anlayışı, ortaya koyduğu çözümler ile farklı olduğunu, yerli olduğunu, milli olduğunu ispat etmiştir. İnadına Milli Görüş'ü bu milletin gönül dünyasına sokmayı başarmıştır.  Ne olarak anılmak istersiniz sorusuna muhatap olduğunda: "Malıyla canıyla cihad eden bir Müslüman olarak anılmak isterim" cevabini veriyordu mücahid Erbakan. O, kınayanın kınamasına aldırmadan ömrünü inandığı hak davaya adamış şuurlu bir Müslüman'dı” dedi.

ŞEFKAT DOLU BİR İNSANDI

Erbakan Hoca'nın, “Önce Ahlak ve Maneviyat” sözünü hatırlatan Parlak şunları söyledi: “Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınmanın bir anlamının olmayacağını, maddi ve manevi kalkınmanın birlikte olması halinde insana saadet getireceğini kendisi için bir ölçü bilmiştir. Bir taraftan manevi kalkınma hamlesini yürütürken, diğer taraftan maddi kalkınmanın gereği olarak sanayileşme hamlelerini yürütmüştür. O her alanda bu millet için çığır açan bir lider olmuştur. Hakkın yanında batılın karşısında mücadele edenlerden birisi olabileceğimizi nerden bilebilirdik ki. Şükrediyoruz ve hamdediyoruz ki vefatına kadar hep yanında olduk. İnanıyoruz ki O, bütün Müslümanların lideriydi. O şefkat dolu bir insandı. O bütün insanlığın dünyada da, ahirette de saadet bulmasını istiyordu. Herkese dünya ve ahiret saadetinin ancak İslam ile sağlanabileceğini, İslamsız saadetin imkânsız olduğunu anlatıyordu.”

UYUYAN ASLANI UYANDIRDILAR

İslam'ın, Hayım Nahum doktrini ile toplum hayatından sökülüp atılmaya çalışıldığını belirten Parlak, “Milli Görüş hareketini başlatarak yeniden bu milletin gündeminde ve gönlünde canlı hale getirmiştir. O; Siyonizm'in, Irkçı Emperyalistlerin, Siyonist Haçlıların, Münafık işbirlikçi unsurların bütün oyunlarını bozmayı başarmıştır. Müslümanlara batılın oyun kurucularının gündemlerine takılmamayı, onların oyunlarına karşı, oyun kurmayı öğretmiş, uyuyan aslanı uykusundan uyandırmıştır. O bu milletin sarsılan, tahrip edilen inancını yeniden tashih etmeyi başarmıştır. Kuvvet ve kudret sahibi ancak Allah'tır. Siyonizmin, ABD, AB ve benzeri kuruluşların gücünün zahiri olduğunu, bu gücün Allah'ın gücünü çaresiz bırakamayacağını, onların dağları yerinden oynatacak kadar güçlü organizasyonlarının dahi Allah'ın elinde olduğunu zihin kodlarımıza nakşetmiştir” diye konuştu.

ERBAKAN HAFTASI DOLU DOLU GEÇİYOR

Milli Görüş camiasının 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasını Erbakan haftası olarak kutladığını ifade eden Parlak, “Bu hafta içinde Türkiye ve dünyada bir dizi etkinliklerle Erbakan hocamız yad edilecektir. Biz de Anadolu Gençlik Derneği Konya şubesi olarak 01 Mart pazar günü Kapu Camiinde sabah namazı sonrası İlahiyatçı-Eğitimci Hasan Basri Balcı hocanın sohbet edeceği,  Dünya birincisi hafız Alpcan Çelik ve Habip İspirli’nin Kuran ziyafeti vereceği ve en sonunda hatim duası programı yapılacaktır. Tüm Konyalı kardeşlerimizi Erbakan hocamız ve tüm geçmişlerimiz için yapacağımız Sohbet-Kuran Ziyafeti ve Dua programına bekliyoruz. Ayrıca AGD üniversite Komisyonu'nun organize ettiği 1 Mart Pazar akşamı Zindankale Süleyman Şah salonunda  19:30'da Eğitimci, Ekonomist Ramazan Düzen'in katılacağı Şehadet ve Erbakan konulu programa tüm gençlerimizi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.