AGD fethe gidiyor

AGD fethe gidiyor

AGD Konya Şube Teşkilat Başkanı M. Esat Ergener, “563 yıl önce gerçekleşen İstanbul'un Fethi, İslam'ın, yani hakkın batıla galibiyetinin en güzel örneğidir” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) mensupları, her yıl olduğu gibi bu sene de İslam ülkelerinden katılacak misafirler ve ülkenin dört bir yanından gelen gençlerle İstanbul'un Fethinin 563. yıl dönümünü kutlayacak. AGD Konya Şubesi de 27 Mayıs Cuma günü saat 17.00'de Mevlana Kültür Merkezi önünden araç kaldırarak katılmak isteyen herkesle o ana şahit olacak. İstanbul'un modern zamanların ortaya çıkardığı herhangi bir metropol kent olmadığını, dünyanın gidişatına yön verdiğini, İslam alemine payitahtlık yapmış, İslam birliğinin ve kardeşliğinin timsali olmuş bir şehir olduğunu dile getiren Ergener, “İstanbul, Mekke, Medine ve Kudüs'ün teminatı olmuş bir beldedir. İstanbul, Endonezya'dan Fas'a İslam coğrafyasının bağımsızlığının garantörü olmuş bir merkezdir. Nitekim İstanbul'un zayıfladığı bir dönemde de tüm İslam dünyası emperyalist işgallere açılmıştır. Filistin, Bosna, Çeçenistan, Afganistan Eritre, Moro, Arakan başta olmak üzere, dünyanın birçok mazlum halkı ve ülkesi hep İstanbul'a dair bir umut beslemişler. Çünkü yeryüzünde akan kanın durması, huzur ve barışın tesis edilmesi İstanbul'umuzun fethinin yıldönümünde düzenlediğimiz bu kutlamalar tüm İslam alemi için yeni bir kutlu yürüyüşün ayak sesleridir” dedi. 

AYASOFYA GERÇEK ŞAHSİYETİNE KAVUŞTURULMALI

“İstanbul nasıl ki hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehir ise, aynı şekilde Ayasofya Camii'de İstanbul'umuzun sembolüdür” diyen Ergener, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayasofya Camii Hakk'ın batılı kuşatmasıdır. İlay-ı kelimetullah aşkının remzidir. İslam'ın Avrupa'daki varlığının tacıdır. İstanbul'un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir. Fatih Sultan Mehmet'in vakfıdır. 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı ile müze haline getirilen Ayasofya yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya'nın müzeye dönüştürülmüş olması kendini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkes bu mahzunluğu yüreğinde hissetmektedir. Ayasofya'nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması, hem Fatih'e vefadır, hem de İslam'ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminattır. Ayasofya Camii'nin minarelerinden okunacak ezanların şehadetleri tüm Müslümanların yüreklerinde bir sürur oluşturacak.”

FETİH PROGRAMI BÜYÜK HEYECANLA KUTLANACAK

Son olarak programın içeriğine de değinen Ergener, konuşmasını şu cümleler ile sonlandırdı: “İstanbul'un Fethinin 563. yıldönümünü Kocaeli ilimizde İsmet Paşa Stadyumunda heyecan ve şevkle kutlayacağız. İnancımıza ve tarihimize uygun bir organizasyon için olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz. 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacak olan kutlamalara yüreğinde kadim medeniyetimize, dünya payitahtı şehrimiz İstanbul'a, fethin sembolü Ayasofya Camii'mize dair bir aidiyet duygusu bulunan herkesi kutlamalara davet ediyoruz. Programımıza katılmak isteyenler için kayıtlar dernek merkezinden yapılacaktır. Programa tüm Konyalı kardeşlerimiz davetlidir.”

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.