AGD, Mekke'nin fethini kutlayacak

AGD, Mekke'nin fethini kutlayacak

Vatandaşları 31 Aralık akşamı düzenleyecekleri 'Mekke'nin Fethi' programına çağıran AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “31 aralık akşamında halkımız İslam'ın özüne uygun bir şekilde yaşamalı. Biz yanlışları gönülleri fethederek düzelteceğiz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mehmet Parlak, 31 Aralık Çarşamba günü düzenleyecekleri Mekke'nin Fethi programı ile ilgi bir basın toplantısı düzenledi. 31 Aralık Akşamını İslam'ın özüne uygun Mekke'nin fethi kutlamalarıyla, Kur'an'la, duayla ve sohbetle yaşanacak bir akşama çevireceklerini belirten Parlak, saat 19.00'da tüm Konyalılar'ı Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ndeki programa davet etti.

Fethin Arapçada 'açma, yol gösterme, hüküm verme' manalarına geldiğini belirten Parlak, "Fetih kelimesi kalbi ve aklı İslam gerçeğine açmak, İslam tebliğinin önündeki engelleri kaldırmak, insanın kalbine ve aklına ulaşmayı mümkün kılacak ortamı hazırlamak anlamında çıkça kullanılır. Müslümanlar fethettikleri yerlerde halkı asla İslam dinini seçmeye zorlamamışlardır. İslam fetihlerinin gayesi rabbimizin dininin yüceltilmesidir. Yeryüzünde hak ve adaletin tesis edilmesidir" dedi.

ZAFERİ DÖRT UNSUR GETİRDİ

Müslümanların fetih hareketlerini 'Yeryüzünde fitne kalmayıncaya ve din de tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla muharebe edin' ayeti gereği yaptıklarını ifade eden Parlak, şöyle konuştu: "Bütün bu manaları üzerinde toplayan en büyük fetih, Mekke'nin fethidir. Bizce Mekke'nin fethi basit bir olay değildir. Sonuçları değerlendirildiğinde Efendimiz'in (S.A.V.) hayatında ve İslam tarihindeki yeri çok önemlidir. Bu fethi fetih gününe getiren, zaferin yolunu açan dört önemli unsur vardır; Kesin iman, ilim, siyasi ve askeri deha, sadakat. Biz de bugün fetihler istiyorsak bunlara ihtiyacımız var. Mekke'nin fethi neticesinde Müslümanlar gücüne güç katmıştır. Kısa bir sürede İslam çok geniş coğrafyalara yayılmıştır.

İSLAM'IN ÖZÜNE UYGUN HAREKET EDİLMELİ

Müslümanların pek çoğunun 31 aralık akşamını yılbaşı olarak kutladığını ifade eden Parlak konuşmasına şöyle devam etti: “Efendimiz (S.A.V.) tarihte eşine rastlanır tavır ve davranışlarıyla gönülleri fethetmişse, bizler de Müslüman kardeşlerimizin yanlış davranışlarını peygamberi metotla gönülleri fethederek güzel bir üslupla değiştirmenin yolunu aramalıyız. Ümit ediyoruz ki her bir ferdimiz bu yılbaşı ve önümüzdeki yılbaşılarda 31 aralık akşamını İslam'ın özüne uygun bir şekilde yaşar.”

31 Aralık akşamında vatandaşları programa davet eden Parlak, program içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “Dünya ve Türkiye birincisi hafızlardan Kur'an ziyafeti. Ammar Acarlıoğlu ve Yusuf Karaburç konseri. IGMG Bölge Başkanı Muhammed TurhaN'ın konuşmaları. Umre çekilişi ve mehteran gösterisi.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.