Afyonkarahisar'daki Termal Oteller Bayramda Yaklaşık 18 Bin Kişiyi Ağırlayacak

Afyonkarahisar'daki Termal Oteller Bayramda Yaklaşık 18 Bin Kişiyi Ağırlayacak

Türkiye’nin en önemli termal merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar’da otellerin bayram tatilinde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Oteller bayramda 18 bin kişiyi misafir ederken, esnafta tatil süresince geçiş yapan 100 bine yakın araca...

Türkiye’nin en önemli termal merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar’da otellerin bayram tatilinde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Oteller bayramda 18 bin kişiyi misafir ederken, esnafta tatil süresince geçiş yapan 100 bine yakın araca satış yapmaya hazırlanıyor.

    Korel Termal Otel'de her bayramda olduğu gibi bu bayram da doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığı belirtildi. Otel Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, her yaş misafire hitap edecek eğlence, sürpriz oyunlar, özel animasyon ve gösterilerle bir program hazırladıklarını söyledi. Turan, otel olarak her geçen gün yeni ortamlarla hem sağlık hem de eğlence turizmine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek "Misafirlerimiz he bayramın coşkusunu yaşayacaklar hem de termal suların rahatlığını hissedecekler." dedi. Turan, havalimanının açılmasının ardında yurt dışından da gurbetçilerin oteli tercih etmeye başladığını anlattı.

    İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan da bayram nedeniyle rezervasyonların yüzde 80'i bulduğunu söyledi. Gümüşhan, 860 yatak kapasiteli otelde hem sağlık, hem de eğlenceyi bir arada verdiklerini ifade ederek "Otelimizi geçtiğimiz yıl baştan aşağıya yeniledik. Misafirlerimize daha şık ve konforlu ortamlar hazırladık. İkbal Termal Otel ve SPA yemek kalitesi ve lezzetiyle zaten tüm dünyaya kendisinden söz ettirmiştir. Osmanlı mutfağının seçkin yemek çeşitleriyle daha önce hiç tatmadığınız lezzetler için insanlarımızı buraya bekliyoruz." diye konuştu.

    Sandıklı Thermal Park Hotel Genel Müdürü Ahmet Yılmaz Yavuz da otel olarak misafir memnuniyetinde yüzde 95’lerin üzerinde seyrettiklerini söyledi. Otelin bayram doluluk oranın yüzde yüze ulaştığını ifade eden Yavuz, yeni salonlar ve aktivitelerle misafirlerine huzurlu bir tatilin kapsını araladıklarını anlattı.

    Termal Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar da termal kaynaklarıyla ünlü kentteki otellerde Ramazan Bayramı doluluk oranlarının yüzde 90’lar seviyesinde olduğunu söyledi. Acar, bu bayramda kentin yaklaşık 18 bin kişiyi ağırlamaya hazırlandığını, otellerin misafirlerine değişik program ve aktiveler sunmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

    BAYRAMDA 90 BİR ARAÇ GEÇİYOR

    Normal günde 50 bin aracın geçtiği Afyonkarahisar'da, otogara giren otobüs sayısında ise yüzde 50 artış gözleniyor. Bu durum esnafın ve firmaların da yüzünü güldürüyor. Kara yollarının kavşak noktası konumunda olan kentte bayram nedeniyle araç sayısında ciddi artış yaşanıyor. Çevre yolundan geçen sürücüler meşhur Afyonkarahisar sucuğunu, lokumunu ve kaymağını alarak ya da tesislerde konaklayarak kent ekonomisine önemli katkı sağlıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.