Afyonkarahisar’da 31 Projeye 10 Milyon Lira Hibe Desteği Verilecek

Afyonkarahisar’da 31 Projeye 10 Milyon Lira Hibe Desteği Verilecek

Afyonkarahisar’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi (KKYDP) programı kapsamında 31 projeye 10 milyon hibe desteği verilecek.    Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, destekleme kapsamında bakanlığa...

Afyonkarahisar’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi (KKYDP) programı kapsamında 31 projeye 10 milyon hibe desteği verilecek.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, destekleme kapsamında bakanlığa sunulan 31 projenin kabul edildiğini söyledi. Arap, toplam yatırım tutarının yaklaşık 21 milyon lira olan projelerin yüzde 50’sinin hibe edeceğini belirtti. Hüseyin Arap, "Projelerin 15 adedi bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 13 adedi hayvansal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 2 adedi tarımsal ürünlerin depolanması ve bir adedi de alternatif enerji üretimi konularındadır.” dedi.

    Projelerin uygulamaya başlamasıyla doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesinin hedeflendiğini anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Arap, "Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

    Arap, projeler sayesinde 663 kişinin doğrudan istihdam edileceğini, proje uygulama esnasında ise sanayiciden nakliyeciye, müteahhitten işçiye kadar binlerce kişinin dolaylı olarak bu projelerden fayda sağlayacağını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.