Afyon Kamu Hastaneleri Birliği'ne Devleti Zarara Uğratıyor Soruşturması

Afyon Kamu Hastaneleri Birliği'ne Devleti Zarara Uğratıyor Soruşturması

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği (TKHB) Afyonkarahisar Genel Sekreterliği'nin ‘Bilgisayar Otomasyon Sistemi’ndeki sıkıntılardan dolayı devleti zarara uğrattığı iddia edildi.     Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner,...

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği (TKHB) Afyonkarahisar Genel Sekreterliği'nin ‘Bilgisayar Otomasyon Sistemi’ndeki sıkıntılardan dolayı devleti zarara uğrattığı iddia edildi.

    Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, soruşturma açıldığını doğrulayarak “Konu doğru, ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz.” dedi. Güner, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni (AGD) ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya gelip sohbet etti. Kentte yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güner, ziyarette ayrıca gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazeteciler, Güner’e Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği'nin otomasyon sistemindeki sıkıntılardan dolayı devletin ekonomik zarar uğratılmasıyla ilgili bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Güner, soruya "Konu doğru. Ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili incelemek üzere vali yardımcısı bir arkadaşımızı görevlendirdim. Konuyu inceliyorum, ama bu konu ile ilgili elimde henüz bir veri yok yani inceletiyorum, baktırıyorum. Büyük bir organizasyon Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği. Büyük bir yapılanma, yeni bir yapılanma, yanında yeni bir yapılanma daha oluşuyor bu çerçevede. Birde genel sekreterlik mekanizması Türkiye’de yeni denenen bir sistem. Yani özer bir sistem sözleşmeli bir sistem. Kendi içerisinde performans kriterleri ve analizleri olan bir sistem, bunlara bakacağız, inceleyeceğiz. Henüz daha o kadar detaylara giremedim. Ama böyle bir iddia, iddia şeklinde bana geldi, konuyu inceletiyorum.” şeklinde cevap verdi.

    Konuyu takip ettiğini ifade eden Güner, yönetim mekanizması içerisinde sorunların, hataların olabileceğini bunu genele şamil kılmamak gerektiğin dile getirdi. Soruşturmada ilk alınan bilgilerde Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği'nin ihmali olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Vali Güner, "Şuanda benim iddia dışına hiçbir şeyden haberim yok. Yani iddiadan haberim var, bu bir iddia. İddia gerçekte olabilir, gerçekte olmayabilir baktırıyoruz. Yani onun dışında bir bilgim yok." dedi. Vali Güner, olaydan haberi olduğunu soruşturmanın tamamlanmasının ardından sonucunu kamuoyuyla paylaşabileceğini kaydetti.

    Sağlık Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız da kendilerine gelen bilgilere göre ilçelerdeki otomasyon sisteminin eksik yapılmasından dolayı devletin en az yüzde 30 zarara uğratıldığını söyledi. Hız, yeni otomasyon sisteminden sonra verilerin yeni datalara aktarılması gerektiğini, ancak bu yapılamadığından dolayı hastaların geçmişteki bilgi ve tetkiklerine ulaşılmadığını, her seferinde hastalara yeni tetkikler istenerek devletin zarara uğratıldığını ileri sürdü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.