Afşin Wushu’da Söz Sahibi Olmak İstiyor.

Afşin Wushu’da Söz Sahibi Olmak İstiyor.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bugün başlayacak olan 6. Geleneksel Eshab-ı Kehf Wushu Şampiyonası için 8 ilden 200 sporcu geldi.Başta Kahramanmaraş olmak üzere Diyarbakır, Adana,Tokat, Konya, Kocaeli ve Gaziantep illerinden gelen 250 sporcu...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bugün başlayacak olan 6. Geleneksel Eshab-ı Kehf Wushu Şampiyonası için 8 ilden 200 sporcu geldi.

Başta Kahramanmaraş olmak üzere Diyarbakır, Adana,Tokat, Konya, Kocaeli ve Gaziantep illerinden gelen 250 sporcu Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in daveti üzerine Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde verilen yemeğe katıldı.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin olarak spora büyük önem veriyoruz, wushu da bunlardan biri. İlçemizde bu güzel organizasyonun yapılması, her ilden ve ilçeden sporcuların bulunması Afşin’imize farklı bir değer katmaktadır." diyerek şöyle konuştu:

"Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Afşin Belediyesi olarak inşallah bu tür güzel spor faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz. Afşinli sporcularımızın Wushu sporundaki gayretleri, çabaları takdire şayan, hepsiyle gurur duyuyoruz. Türkiye'de ve dünyanın başka ülkelerinde dereceler alarak, memleketimizi temsil ettikleri için sporcularımızı kutluyorum. Bu vesile ile hepinize ziyaretlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Basın mensuplarına açıklama yapan Wushu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Selçuk Kayapınar ise yaptığı açıklamada, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Eshab-ı Kehf Wushu Turnuvası'na bu yıl 8 ilimizden 200 sporcu katılıyor. Afşin, wushu sporunda söz sahibi bir ilçe. Geçtiğimiz aylarda 1 Avrupa 3’cüsü, 1 de Balkan 2’cisi çıkardık. Wushu sporu sayesinde bölgenin turizm can damarı Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin de tanıtımına katkı sunmaya çalışıyoruz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.