Afrika’yla karşılıklı  etkileşim sağlanacak

Afrika’yla karşılıklı etkileşim sağlanacak

Selçuklu Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) işbirliği ile yürütülen İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) 2017-2018 eğitim yılı seminerlerine başladı

7.yılına giren İLHAM seminerlerinin ilk konuğu İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas oldu. Kavas, “Afrika ve Kıtanın Uyanışında Türkiye’nin Rolü” semineriyle katılımcıları bilgilendirdi. Bera Otel’de gerçekleştirilen seminere Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, İLHAM Koordinatörü Prof. Dr. Ertan Özensel, davetliler ve öğrenciler katıldı.

İLHAM EN ÖNEMLİ FAALİYETİMİZ

Seminerin açılışında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, seminere katılımın yoğun olmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti. programa katılan öğrencilerin bilinçli öğrenciler olduğunu belirten Altay, İLHAM’ın başarılı bir şekilde ilerlediğini ve daha da başarılı olacağını söyledi. Programda konuşan TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, faaliyetlerinin büyük bir hızla devam ettiğini belirterek en önemli faaliyetlerinin İLHAM projesi olduğunu söyledi. İLHAM’da ilim ve hikmet arayan güzel gençler ve hocalarla birlikte olduklarını dile getiren Öksüz, “Bugünkü konumuz olan Afrika ve Kıtanın Uyanışında Türkiye’nin Rolü hakkında öğlencilerimiz bilgi sahibi olacaklar. Bu konuda sadece Afrika Kıtası’nın uyanışı değil aynı zamanda insanlığın uyanışında, kalkınmasında, ilimle süslenmesinde ve dünyada yaşanılan onca hukuksuzluğun karşısında sahih bir bakışa ve sapasağlam bir duruşa sahip nesillere ihtiyacımız olduğunu inanarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizle birlikteyiz” şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ DOĞRU BİR TÜRKİYE

Temel amaçlarının üniversitenin farklı bölümlerinden lisan, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim alan öğrencilere, okudukları alanlarda daha derinlemesine bilgi sahibi olabilmeleri ve kendi alanları dışındaki diğer alanlara yönelik bilgi edinmeleri olduğunu aktaran İLHAM Koordinatörü Prof. Dr. Ertan Özensel, şunları söyledi: “Öncelikli hedefimiz doğru bir Türkiye ve doğru bir dünya okumayı gerçekleştirebilmektir. Bu dönem 50 hocamız aktif olarak burada ders veriyor. Hocalarımızın bu gayreti çok önemli. Olar olmasaydı bizler bu projeyi gerçekleştiremezdik. Hepsine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konya’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek sözlerine başlayan  İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Afrika gibi bir konuyu anlatabilmenin zor olduğunu belirten Kavas, “Afrika’yı anlatmak öncelikle çok şey bilmeyi gerektiriyor. Sonrasında ise dinleyenlerin de bir alt yapısının olması gerekiyor. Bunları bir araya getirmek bizim için henüz erken ama bu konularda da hızlı gelişmeler yaşıyoruz. Bundan on sene sonra Türkiye’de Afrika’nın her köşesini bilen, gezen, gören insanlar Afrika’yı buraya taşıyacaklar. Buradan gidenler de Türkiye’yi Afrika’ya taşıyacaklar” ifadelerini kullandı. Kavas, Afrika ve Kıtanın Uyanışında Türkiye’nin Rolü konusunda bilgi vermek için katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.