Afişli dolandırıcılık

Afişli dolandırıcılık

Halkın cebindeki paraya göz diken dolandırıcılar, yöntem üstüne yüntem denemeye başladı.

Halkın cebindeki paraya göz diken dolandırıcılar, yöntem üstüne yüntem denemeye başladı. Dolandırıcılar şehrin farklı noktalarına astıkları afişlerle vatandaşı kredi tuzağına çekiyor. Tüketiciler Birliği, dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı

Dolandırıcılar, türlü yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Aracılar, Konya'da da kendini göstermeye başladı. Şehrin farklı noktalarına astıkları afişlerle müşteri çekmeye çalışan dolandırıcılar, bankadan kredi çekemeyenlerin işini kolaylaştırdıklarını iddia ediyor. Bu firmalar yaptıkları işlemin tutarın yüzde 20-30'unu komisyon olarak alıyor. Tüketiciler Birliği ise dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı. 'Dikkat kredi zamanı' başlıklı afişleri şehrin farklı noktalarına asan dolandırıcılar, müşteri çekmek için şu ifadeleri kullanıyor: "Bankalardan kredi kullanamıyor musunuz? Skor puanınız mı düşük? Ödemelerinizde gecikme mi var? Kırmızı kalem mi yediniz? Kara listede misiniz? Bir çok sorun için bizi arayın, biz halledelim. Aynı gün içerisinde memura, emekliye, işçiye kredi imkan." Dolandırıcılar kendilerini ise telefonda şöyle tanıtıyor: "Ankara merkezli çalışıyoruz. İstanbul, Eskişehir ve Konya'da faaliyet gösteriyoruz. Bankayla tüketicinin arasını yapıyoruz. Yaptığımız her işten yüzde 20 komisyon alıyoruz. Kredi alamayanlara yardımcı oluyoruz. Tüketicinin kredi çekmesini sağlıyoruz. Hem biz kazanıyoruz hem de vatandaş. Vatandaş, bu tür işlerde bilgi sahibi değil"

BU TÜR FİRMALARA İTİBAR ETMEYİN

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, aracılara karşı vatandaşı uyardı. Aracılar basit işlemlerde bile yüksek ücretler aldığını belirten Dinç, tüketicilerin bu tür aracılara itibar etmemesini istedi. Dolandırıcıların her gün yeni yöntemler denediğini söyleyen Dinç, "Her gün onlarca şirket ve firma kuruluyor. Bu kurumlar, vatandaş ile banka arasında aracılık yapıyor. Örneğin trafikte yaralananlar, sigortadan alacakları olduğunu bilmiyor. Firmalar onları buluyor ve alacaklarını tahsil edilmesini istiyor. 10-20 lira aldıysa vatandaşa 2-3 lira veriyor. Ya da onun bilgileri üzerinden başka işlemler yapıyor. Vekalet alıyorlar. Kimi aracı tayin ettiğimize çok dikkat etmeliyiz. Yoksa pirince giderken evdeki bulgurdan da oluruz. Vatandaş basit işlemler için aracı tutmamalı. Bir dilekçe vererek işlerini halledebilir. Çoğu insan bunu bilmiyor. Çektikleri kredinin yüzde 30-40'ını istiyor aracılar. Bu tür aracılara itibar etmemek lazım. Her gün yeni düzenlemeler yapılıyor. Yeni yasayla borçlar yeniden yapılandırılıyor. Aracılar bu kez de oraya el atar. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Tüketiciler Birliği'nin ücretsiz telefon hatları var. Tüketiciler bu hatları arayarak bilgi alabilir" dedi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.