Afganistan’da Patlamalar: 4 Ölü, 14 Yaralı

Afganistan’da Patlamalar: 4 Ölü, 14 Yaralı

Afganistan’ın kuzeyindeki Bağlan vilayetinin Barka ilçesinde yol kenarında yerleştirilmiş mayınların patlaması sonucu en az 4 kişi hayatını kaybederken, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.Barka Kaymakamı Molla Taç Muhammed, basına yaptığı...

Afganistan’ın kuzeyindeki Bağlan vilayetinin Barka ilçesinde yol kenarında yerleştirilmiş mayınların patlaması sonucu en az 4 kişi hayatını kaybederken, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Barka Kaymakamı Molla Taç Muhammed, basına yaptığı açıklamada, yerel saatle 14.00 sularında ilçe pazarında yol kenarına yerleştirilmiş mayınların patlaması sonucu en az 4 sivilin öldüğünü aktarırken, ikisi güvenlik görevlisi toplam 8 kişinin yaralandığını ifade etti.

Ölenler arasında biri çocuk ve biri kadın olduğunu aktaran Taç Muhammed, patlamayı üstlenen her hangi bir grubun olmadığını da kaydetti.

Ayrıca ülkenin güney kısmındaki Kandahar vilayetinde bisiklete yüklü patlayıcı maddelerin infilakında 6 kişinin yaralandığı de açıklandı.

Kandahar Valiliği sözcüsü Samim Khipilwak, olayı onaylarken, bisiklete yüklü patlayıcıların şehrin 9. bölgesinde patladığını aktardı.

Patlamada 4’ü çocuk toplam 6 kişinin yaralandığını belirten Khipilwak, patlamanın hedefinde güvenlik güçlerinin olduğunu söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.