Afganistan'da bombalı saldırı: 1 şehit

Afganistan'da bombalı saldırı: 1 şehit

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen bombalı saldırıda Türk Büyükelçiliği'nde çalışanların kullandığı araç hedef alındı. 1 TSK mensubu şehit düştü.

Kabil'de düzenlenen bombalı saldırıda Türk Büyükelçiliği'nde çalışanların kullandığı araç hedef alındı.

1 ASKER ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına saldırı düzenlendiği belirtildi. Olayda TSK mensubu bir personel şehit oldu, bir personel ise yaralandı.

.

TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

"Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail ARAMAZ'a tahsisli Koruma Timinin aracına, 26 Şubat 2015 günü Türkiye saati ile 05:45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salanyi, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamasında "Saldırıda Türk vatandaşlarının kullandığı araç hedef alındı." dedi. Hayatını kaybeden ve yaralanan Türk vatandaşlarının kimlikleri hakkında henüz açıklama yapılmazken saldırıyı Taliban'ın üstlendiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.