Adü’de Uluslararası İktisat Ve Liberal İktisadın Yükselişini Konuşuldu

Adü’de Uluslararası İktisat Ve Liberal İktisadın Yükselişini Konuşuldu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) ’Uluslararası İktisat ve Liberal İktisatın Yükselişi’ konferansı düzenlendi.ADÜ Sosyal Bilimler Topluluğu’nun düzenlediği Prof. Dr. Mustafa Acar’ın konuşmac...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) ’Uluslararası İktisat ve Liberal İktisatın Yükselişi’ konferansı düzenlendi.

ADÜ Sosyal Bilimler Topluluğu’nun düzenlediği Prof. Dr. Mustafa Acar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Uluslararası İktisat ve Liberal İktisadın Yükselişi” konulu konferans, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansına başlamadan önce Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Acar, Üniversitemizde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Rektör Bircan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek üniversitede yapılan çalışmalar hakkında Acar’a bilgiler verdi.Ziyaretin ardından Bircan, Acar’a ADÜ’nün hediye paketini verdi.

Konferansa Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Yalın Uçar, İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Nermin Çelik, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Necmeddin Erbakan Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Aksaray Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, konuşmasına Osmanlı Devleti’nin son döneminden günümüze kadar olan kriz ve ekonomik değişimlerden bahsederek başladı. Prof. Dr. Acar, insanlarda dolayısıyla devlet anlayışında iki perspektif olduğunu söyledi. Bu perspektiflerden birincisinin barışçıl, insancıl dışa açık serbestçi ve piyasacı bakış açısı, ikincisinin ise savaşçı özgürlük düşmanı dışa kapanık bakış olduğunu ifade etti. Barışçıl olan bakış açısının her zaman kazandığına dikkat çeken Acar, 2002’den bu yana Türkiye’nin bu politikayı sürdürdüğünü dile getirdi. 2001 krizine de değinen Acar, geçmişten ders alınması gerektiğini ifade ederek gençlere Cumhuriyet tarihi boyunca köşe taşları sayılabilecek olayları iyi okumaları gerektiği öğüdünü verdi.

Konuşmanın ardından Yrd. Doç. Dr. Meltem Yalın Uçar, katkılarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Acar’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.