Adro Başkanı Akdağ: Turizmde Adana Markası Oluşturulmalı

Adro Başkanı Akdağ: Turizmde Adana Markası Oluşturulmalı

Adana’yı, hem dünya hem Türkiye turizm pazarında söz sahibi yapacak projeler üretilerek, turizmde 'Adana Markası' oluşturulması gerektiği bildirildi.Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, Adana’yı yaşanır kılmak,...

Adana’yı, hem dünya hem Türkiye turizm pazarında söz sahibi yapacak projeler üretilerek, turizmde 'Adana Markası' oluşturulması gerektiği bildirildi.

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, Adana’yı yaşanır kılmak, Adanalının refahını artırmak, Adana’dan ilelebet gururla bahsetmek isteniyorsa, Adana’nın bir cazibe merkezi yapılması gerektiğini söyledi. Akdağ, Türkiye’deki ve dünyadaki diğer şehirlerin markalaşmak için cazibe merkezleri oluşturmaya çoktan başladıklarını, buradan yola çıkarak marka oluşturulması gereğine işaret etti.

Akdağ, "Öncelikli amaç Adana’nın tümüne turist çekmek veya Adana ili içerisindeki her yeri dünyaca bilinir kılmak değil, Adana metropolünü dünyaca bilinir kılmak ve bu metropole turist çekmek olmalıdır. Adana'da hala hazırda bulunan birkaç nokta üzerinde çalışılmalı, mesela tarihi eski Adana sit alanı, saat kulesi, Taşköprü, Anavarza, Misis, Kozan, Yılankale gibi marka değeri yüksek olan yerler pazarlanacak ürün haline getirilip tanıtılmalı.’’ ifadelerini kullandı.

Akdağ, kentin hedeflerini yüksek tutması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Adanalılar işe şehir merkezinden başlamalı, Adana’yı sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel kenti yapmaya inanmalı, çünkü başarının yarısı inanmaktır, çözüm için odaklanmalı ve çalışmalıdırlar. Adana’yı markalaştırmak için gerekiyorsa Adana’yı sil baştan yaratmalıdırlar. Elimizde Türkiye’nin en büyük alana sahip keşfedilmemiş efesi (Anavarza), Ortaçağ şovalye şatolarını andıran Yılan Kale, Sultanahmet’i aratmayan Sabancı Camii, dünyanın ikinci Türkiye’nin ise en yüksek saat kulesi, dünyanın yaşayan en eski taş köprüsü var, Adana için bütün bunlar pazarlanacak hazinelerdir.”

"TEŞVİK PAKETLERİ OLUŞTURULMALI"

Adana’nın tanıtımını yapan tur şirketlerinin sübvanse edilmesi gerektiğini aktaran Akdağ, “Adana’da tur düzenleyecek turizm firmalarının kurulması için teşvik paketleri oluşturulmalı. Dünyada sağlık turizmi git gide daha fazla önem kazanmaktadır. Sağlık amacıyla seyahat eden turistler tedavi gördükleri yerlerde önemli harcamalar yapmaktadırlar. Zengin ülkelerin sigortalı vatandaşlarının tedavi için Adana’daki hastaneleri seçmesini sağlamalıyız. Alt hedef kitleler sinemaseverler, spor severler, edebiyat severler gibi hedef kitleler belirlenmeli.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.