Adnan Oktar üzerinden dini topluluklara yükleniyorlar

Adnan Oktar üzerinden dini topluluklara yükleniyorlar

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, FETÖ ve Adnan Oktar üzerinden diğer dini topluluklara yüklenmenin ve onları zan altında bırakmanın doğru olmadığını söyledi

Dini kullanarak ülkeyi ele geçirmeye çalışan, devletin önemli birimlerine kendi adamlarını yerleştiren ve yine dini tahribata uğratan FETÖ'nün ardından, Siyonistlerin sünnete ve dine zarar vermesi için bir kukla olarak kullandığı Adnan Oktar ve müritlerine de operasyon düzenlendi. İslamı ve Kur'an-ı Kerim'i kendilerine göre yorumlayan ve Türk halkını da bu yönü ile dininden ve efendimizin sünnetinden her defasında kasıtlı olarak uzaklaştırmaya oluşumlara yönelik yapılan operasyonlar büyük destek gördü. Geçmişte topluma her yönü ile nitelikli adam kazandıran, sanata, ahlaka, maneviyata bir de ilme büyük önem veren tarikatların bu yönünden rahatsız olanlar, FETÖ ve Adnan Oktar üzerinden ehli sünnet olan diğer dini topluluklara dil uzatmaya, onları da zan altında bırakmaya başladı. "Bütün dini oluşumlar aynı, hepsi paranın ve makamın esiri olmuş" izlenimi vermeye çalışanlar, 28 Şubat döneminde yaptıklarını bugün bir kez daha gerçekleştirmek istiyor. Özellikle sosyal medya başta olmak üzere; birçok mecrada diğer dini topluluklara da operasyon yapılacakmış algısı, din adamları tarafından yeterince kabul görmüyor. Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu da böyle bir algının doğru olmadığını savundu.

HER OLUŞUMU BİR TUTMAMAK GEREKİR

"FETÖ'ye yapılan operasyonlar, cemaat veya tarikat oldukları için yapılmadı" diyen Poçanoğlu, "Vatana ihanet ve terörle olan bağlantılarından dolayı bu muameleye maruz kaldılar. Birileri kitap okudu veya birileri bir yerlerde oturup Allah'ı zikretti diye bir operasyonun yapılması söz konusu olamaz. Adnan Oktar ve beraberindekiler fikri ve dini manada faaliyetler yürüttü de ondan dolayı mı bir operasyon düzenlendi? Böyle bir şey olamaz. Operasyonlar tamamı ile güvenlik meselesi" şeklinde konuştu. Türkiye'de cemaatlere veya tarikatlara ne gerek var sorusunu soranlara da cevap veren Poçanoğlu, bu soruyu soranların haddi aşanlar olduğunu aktararak, şunları kaydetti:"Bir cemaat adı altında oluşup, Emperyalist ve Siyonist güçlerle ortaklık kuranlardır. Uluslararası suç örgütleri ile iş birliği oluşturanlardır. Ortada yanlış bir algı var ve bunun düzeltilmesi gerekiyor. Ticaret ile uğraşılmıyor, haksız para kazanılmıyor, insanların beyni yıkanmıyor ve kişiler kendi menfaatlerine göre kullanmıyor ise Türkiye'de hiç bir dini oluşuma operasyon yapılacağı kanaatinde değilim. Bazı kavramların ardına sığınılıp hainlik edilirse, müntesipleri hak olmayan emeller için kullanılırsa bunun adı ister tarikat olsun ister cemaat olsun bunlar güvenlik alanlarına girer ve gereken yapılır. Özellikle belirtmek istiyorum bu düşüncede olanlar zaten tarikat veya cemaat olamazlar. Türkiye'de özgürlükler, sivil toplum, dünya anlayışına katkı, estetik ve benzeri konularda yasak yok. Oturup tesbih çekenlere, Kur'an-ı Kerim okuyanlara, Allah diyenlere bir yasak olamaz ve ülkemiz bu konuda da gerçekten hassas. Görünüşte dine hizmet ediyorlarmış gibi gözüken fakat devletin bekasına göz diken ve Emperyalistlere çalışan bir iki oluşum yüzünden; diğer dini grupların hepsini zan altında bırakmak, onlara da bir operasyon yapılacakmış algısını oluşturmak doğru değildir, bunu anlatmaya çalışıyorum.

GEÇMİŞ DÖNEMDE EKOL VE OKUL OLDULAR

Dini toplulukların sünnet üzere ve Kur'an-ı Kerimi esas alarak hizmet etmeleri gerektiğini kaydeden Poçanoğlu, "Bu sünnetlerin toplumda yerleşmesi için, ibadetlere teşvik ve devamı için önemli katkılar sağlarlar. İmanın muhafazası ve güzel ahlak kazandırmak için de bir çaba içinde olurlar. İslam, bir çınar ağacı gibidir. Kökleri imandır ve kalptedir. Gövdesi ibadettir. Dalları da zanaat ve ilimdir. Meyvesi de güzel ahlaktır. Dini oluşumlar sizler ne derseniz deyin ister tarikat ister cemaat, bu çınar ağacının meyvesidir. Toplumun hakka ve hukuka riayet etmesi, insanların yerken ve içerken zerafet içinde olması için yol göstericidir. Geçmiş dönemlerde tarikatların, hat sanatından tutun da musikiye, mimariye kadar çok önemli alanlarda yadsınamayacak oranda olumlu etki ve katkıları olmuştur. Tarikatlar, bu anlamda birer ekol ve okul olmuştur. Bizim ülkemiz demokratiktir" dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum