Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Bircan Dönemi Başladı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Bircan Dönemi Başladı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Cavit Bircan, törenle görevi devraldı. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’ndeki devir teslim törenine cübbesiyle katılan eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, cübbesini...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Cavit Bircan, törenle görevi devraldı. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’ndeki devir teslim törenine cübbesiyle katılan eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, cübbesini çıkararak Prof. Dr. Bircan’a giydirdi. Görevi devralan Rektör Bircan, “Mustafa Birincioğlu’na, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Biz bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bizim sloganımız şu: Kendi evlatlarımızı gönderebileceğimiz bölümler, birimler ve fakülteler oluşturmak. Gönül rahatlığıyla gönderebileceğimiz bir üniversiteyi, Aydın halkına ve üniversitemize sunmak.” dedi.

Töreninde ilk olarak kürsüye çıkan Prof. Dr. Birincioğlu ise ADÜ’ye 4 yıl idarecilik etmekten, rektör olarak görev yapmaktan ayrı bir şeref duyduğunu ve bundan çok mutlu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Cavit Bircan’a tecrübelerini aktaracaklarını ve çalışmalarını rapor halinde sunacağını belirten Birincioğlu, “Eğitimli, kaliteli, canlı insan gücüyle bu ülkeyi dünyada hiç kimse tutamaz. Cavit Bircan ve arkadaşlarının, üniversiteye çok büyük katkılar yapacağına inanıyorum. Bizlere düşen ne ise her zaman yanlarındayız. Elde ettiğimiz tecrübe ve birikimleri kendileriyle paylaşacağız. Bu bir bayrak yarışı. Bu üniversite ve ülkenin çok daha iyi yerlere gitmesi için bizlere ne düşüyorsa biz onların yanında olacağız. Görev yaptığımız 4 yıl içerisinde yaptıklarımızı bir rapor olarak kendilerine sunacağım. Aydın okumak, yaşamak ve yaşlanmak için en ideal yer. Bunun böyle olduğunu da üniversitemize olan ilgiden görüyoruz.” dedi.

Törene eşi Hatice Bircan ile birlikte katılan Rektör Cavit Bircan da Aydın’ı halkın gönül rahatlığıyla çocuklarını okumak için gönderecekleri bir üniversite şehri haline getireceklerini söyledi. Heyecandan hazırladığı metni okumayan ve kısa bir konuşma yapan Bircan, “Biz bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Fakülte sayımız, yüksek okul sayımız, meslek yüksek okulu sayımız neredeyse Aydın’ın tamamına dağılmış olan okullarımızda birçok eksiklerimiz var. Bu dönemde bunları gidermeye çalışacağız. Altyapı hizmetlerini geliştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Devir terslim törenine Aydın Vali yardımcıları Halil Canavar ve Alper Faruk Güngör, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, ADÜ personeli ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.