Adliyeye Sevk Edilen Emniyet Mensuplarına Aileleri Ve Vatandaşlardan Destek

Adliyeye Sevk Edilen Emniyet Mensuplarına Aileleri Ve Vatandaşlardan Destek

Mersin'de algı operasyonu sonrası yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen emniyet mensuplarına aileleri ve vatandaşlar destek verdi. Emniyet mensuplarının yakınları ve...

Mersin'de algı operasyonu sonrası yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen emniyet mensuplarına aileleri ve vatandaşlar destek verdi.

Emniyet mensuplarının yakınları ve vatandaşlar adliye önünde toplandı. Üzerlerinde GD-O yazan siyah tişörtler giyen vatandaşlar çeşitli pankartlar açtı. Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkileri ise vatandaşları slogan atmadan beklemesini istedi.

Vatandaşların cevşen ve Kur'an-ı Kerim okuyarak adliye önünde bekleyişi sürüyor. Adliye önünde bekleyen Komiser Yavuz Efe'nin kız kardeşi Rukiye Efe, ağabeyini 2-3 gündür gururla ve metanetle beklediklerini söyledi. Hiç kimsenin gözünün yaşlı ve başının yerde olmadığını anlatan Efe,

"Bizim başımız dik. Alnımız açık. Neden buradayız. Onların şu ana kadar gözaltı sürelerinin bitmesi gerekiyordu. Ellerinden geldiği kadar uzatmaya çalışıyorlar. Yapabilirler. Biz bekledik 3 gün bekledik 3 gün daha bekleriz. 13 gün daha bekleriz. Bizim için burada beklemek sıkıntı değil, hiçbir şekilde dert değil." diye konuştu.

Bütün bunların ağabeyi ve arkadaşlarının işlerini severek yaptıkları için başlarına geldiğini vurgulayan Efe, "9-5 çalışarak hafta sonu tatillere giderek, 'polis memurlarının onlara 'neden bayramlara gitmiyorsunuz' diye sorduğu gibi. Bayramlara gitselerdi Mersin bu konuma gelmeyecek, Türkiye bu konuma gelmeyecekti." şeklinde konuştu.

"Acaba örgüt ne demek bunun kelime anlamını bilerek mi soruyorlar bu polislere" diyen Efe "Kesinlikle örgüt suçlamasını kabul etmiyoruz. Onlar da kabul etmiyorlar. Biz bu sorulara gülüyoruz.

Mesleğinizi iyi yapın Gece gündüz iyi çalışın diyen bir örgüt mü? Böyle bir suçlamayı kesinlikle kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"EŞİME NEDEN ÇOK ÇALIŞTIĞI VE BAYRAMLARA NİYE GİTMEDİĞİ SORULMUŞ"

Yavuz Efe'nın hamile eşi Bahar Efe ise emniyet mensuplarına sorulan 2 sorunun dikkatini çektiğini söyledi. Soruların bir tanesinin 'niçin bu kadar fazla çalıştınız?' şeklinde olduğunu anlatan Efe, "Eşim o kadar ileri görüşlü imiş ki daha bu sorular sorulmadan 9-5 mesailerle hafta sonu mesaileriyle olacak işler değil. 'Canlı bombalar teröristler 9-5 mesaisiyle yakalanmaz' demişti.

Bir de 'niçin bayramlara gitmeniz?' şeklinde soru dikkatimi çekti. Sanmayın ki anne baba sevgisi olmadığından. Benim eşim o kadar çok fedakarlık yaptı benden de karşılığında aynı şekilde fedakarlık istedi. Bayram dediğin akraba ve aile ile olur. Biz bayramlarda hiç tanımadığımız insanlarla bayramlaştık. Halk bayram yapsın diye. Yoksa herkes bayram yapmak ister." şeklinde konuştu.

Bu süreçte eşinin Ankara ve İstanbul'daki operasyonları gördükçe "Bana nasip olmaz , sen üzülme" diye teselli ettiğini ifade eden Efe şöyle devam etti: "Allah'a şükür ona nasip oldu. Hep işine güle oynaya giderdi. Gözaltına alındığında gerçekten seke seke gitmiş. Sevinciyle gururuyla mutluluğu gitti içeride o kadar mutlu imiş ki. Ben nasıl dua edeceğimi çıksın diye mi çıkmasın diye mi bilemiyorum. Onunla gurur duyuyorum. Hep o bizi Allah'a emanet ederdi şu anda oğlu önce Allah'a sonra bana emanet."

Komiser İlyas Işık'ın eşi Amine Işık ise yanlış bir şey yapmadığını bildikleri için gayet güçlü ve dik olduklarını söyledi. Evlendiğinde eşinin neden bu kadar çok çalıştığını fazla idrak edemediğini söyleyen Işık, "Zamanla onun neden bu kadar çalıştığını anladım. Başlarda bir eş olarak zoruma gidiyordu. Yanımda olmaması. Yalnız geçirmem. Yeni evlenmişim sürekli onunla vakit geçirmek istiyordum. Ama vatan ve millet için çalışıyordu şu an çok daha iyi anlıyorum onun neden bu kadar çok çalıştığını. Vatanı kurtarmak için neden bu kadar çok çalıştığın şimdi daha iyi anlıyorum." ifadelerini kullandı.

Işık eşi ile görüşüp görüşemediği yönündeki soruya, "Kendisi de görüşemedim ama avukat vasıtasıyla görüştük. Moralleri çok iyi zaten güle oynaya içeri gitmişlerdi. Çıkmak istiyorlardır ama orada olmakta onlar için bir gurur vesilesi. Çünkü şu an suçlular dışarıda olduğu için suçsuzların içeride olmalı. Onların dışarıda olması tezat bir durum olacak. Şu an doğru yerdeler. İnşallah çıkacaklar ve gerçek suçlular yerlerine ulaşacaklardır." cevabını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.