Adliye Çalışanları: Adalet Bakanlığı'nın 'Adalet' Dağıtması İmkansızdır

Adliye Çalışanları: Adalet Bakanlığı'nın 'Adalet' Dağıtması İmkansızdır

İzmir'de adliye çalışanları, hakim ve savcı maaşlarında bin 155 TL'lik iyileştirme yapılırken kendilerinin yok sayılmasına tepki gösterdi. Adliye hizmetlerinin olmazsa olmazları olan adliye çalışanlarının yok sayılarak sadece yargıçlara...

İzmir'de adliye çalışanları, hakim ve savcı maaşlarında bin 155 TL'lik iyileştirme yapılırken kendilerinin yok sayılmasına tepki gösterdi. Adliye hizmetlerinin olmazsa olmazları olan adliye çalışanlarının yok sayılarak sadece yargıçlara zam yapılacağını hatırlatan çalışanlar, "Ülke insanlarına adalet hizmeti sunmak için oluşturulan bir kurumun, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapması adalet anlayışına yapılmış en büyük darbedir. Adında adalet olan bir partinin, yine adı adalet olan bir bakanlığın, bu ayrımcı anlayışla gerçek manada adalet dağıtması imkansızdır." diyerek adalet talep etti.

    Türk Büro Sen üyesi adliye çalışanları, İzmir Adliyesi Sosyal Tesisler önünde basın açıklaması yaparak Adalet Bakanlığı'ndan adalet istedi, adliye çalışanları arasında ayrım yapılmadan iyileştirme yapılmasını talep etti. Adliye çalışanları adına basın açıklamasını yapan Türk Büro Sen İzmir 2 Nolu Adliye Şube Başkanı Sevim Gökalp, TBMM Adalet Komisyonu'nda hakim ve savcılara yapılacak bin 155 TL'lik zammı da içeren 'yargı paketi'nin görüşülmeye başlandığını hatırlattı. HSYK seçimleri öncesi yargıçlara rüşvet olarak dillendirilen zammın adalete güveni daha da azaltacağına dikkat çeken Gökalp, yargıçlara yönelik ayrımcı uygulamanın adalete yapılacak en büyük kötülük olduğunu söyledi. Hükümetin daha önce farklı tarihlerde yaptığı 2 ayrı düzenlemeyle hakim ve savcılara yönelik iyileştirmeler yaptığını ancak 50 bini aşkın adalet çalışanını göz ardı ettiğini ifade eden Gökalp, "Adalet çalışanları arasında yapılan ayrım çalışma barışını bozacaktır. 50 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu olmaksızın hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasındaki ayrımcılık, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi çalışma barışını da sekteye uğratacaktır. Adalet Bakanlığı bu yanlıştan vazgeçmeli, TBMM Adalet Komisyonu ise bu fütursuzluğa alet olmamalıdır. Hakim ve savcılara yapılacak zam diğer adalet çalışanlarına da yansıtılmalıdır." diye konuştu.

    İktidarın, Kanun Hükmünde Kararnamelerle bir kısım kamu çalışanlarının fazla mesai, havuz paraları, ek ödemeleri ve ikramiyelerine el koyduğunu ifade eden Gökalp, memurların mağdur edildiğini ancak üst düzey yöneticilerle ilgili bazı özel düzenlemeler yapılarak ücret ve tazminatlarında önemli derecede artış sağlandığını belirtti. Gökalp, yargıçlara yapılması düşünülen zammın tüm kamu çalışanlarına verilmesi için eylemlilik sürecini devam ettireceklerini de sözlerine ekledi.

    Adliye çalışanları, slogan ve alkışlarla adaletsizliğini protesto ettikten sonra görevlerinin başına döndü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.