Adıyaman’da 8. Sınıflar Arası Matematik Yarışması Düzenlendi

Adıyaman’da 8. Sınıflar Arası Matematik Yarışması Düzenlendi

Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 7. düzenlenen ortaokullar arası Matematik yarışması düzenlendi.Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi tarafından il ve ilçelerden 41 okul ve 245 öğrenci yarışmay...

Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 7. düzenlenen ortaokullar arası Matematik yarışması düzenlendi.

Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi tarafından il ve ilçelerden 41 okul ve 245 öğrenci yarışmaya katıldı. Matematik dersini öğrencilere sevdirmek ve onların bu derse karşı önyargılarını yıkarak öğrencilerin analitik düşünme becerilerini geliştirmek amaçlanıyor.

Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Sırrı Polat yarışmayla ilgili verdiği bilgilerde, “Yarışmamızda sorulan soruların tamamı Matematik öğretmenlerimiz tarafından hazırlanmakta olup herhangi bir yerden alıntı yapılmamaktadır. Bu yönüyle yarışmamız bölgemizde tek, ülkemizde ise sayılı bir yarışmadır. Hedefimiz, Matematik Yarışmamızı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni kapsayacak şekilde genişletmektir. Yarışmada dereceye giren öğrenciler altın ile ödüllendirilmektedir. Ayrıca öğrencileri yarışmaya hazırlayan ve derece alan öğrencilerin danışman öğretmenlerinin de emekleri altın ile ödüllendirilmektedir. Yarışmamıza katılan bütün okulların idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder, başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrencilere daha sonra düzenlenecek tören ile hediyelerinin verileceği öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.