Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimlere FETÖ soruşturması

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimlere FETÖ soruşturması

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler hakkında yürütülen soruşturma FETÖ kapsamına alındı.

Darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün serbest kalmasıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

HSYK müfettişlerinin yürüttüğü çalışmada, Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez'in FETÖ bağlantısından Öksüz'ün üzerinde çıkan GPS cihazına, Öksüz'ün adliye ve havalimanındaki görüntülerinden jandarma ve polis ekiplerinin Öksüz hakkındaki tutanaklarına kadar her ayrıntı ele alınıyor.

HAKİMLER HSYK SORUŞTURMAASI KAPSAMINDA AÇIĞA ALINMIŞTI

Çelik ve Sönmez hakkındaki ön soruşturma, FETÖ üyesi yargı mensupları hakkında yürütülen soruşturmadan farklı işletilmişti. Hakimler, FETÖ soruşturmasından çok, görev sırasındaki kusurlarından dolayı açığa alınmıştı.

Ancak bu hakimler hakkındaki son soruşturma raporu üzerinde çalışan müfettişler, soruşturmayı Çelik ve Sönmez'in FETÖ bağlantıları üzerinde durarak yürütüyor.

FETÖ BAĞLANTILARI SAPTANIRSA BU KAPSAMDA CEZA ALACAKLAR

Bu kapsamda, hakimlerin örgüt bağlantısı, dayanışması, kusuru, ihmali, kastı olup olmadığı araştırılıyor. Öksüz'ün üzerinde bulunan GPS cihazının da niteliği müfettişlerce inceleniyor. Müfettişlerin raporu tamamlandıktan sonra FETÖ bağlantıları saptanırsa Köksal Çelik ve Çetin Sönmez bu kapsamda ceza alacak.

BAĞLANTI SAPTANMAZSA DİSİPLİN CEZASI VERİLEBİLECEK

Bağlantı saptanmazsa hakimlere disiplin cezası verilebilecek. Bu arada, HSYK Başmüfettişliğinin ihbarı üzerine, Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili emniyet ve jandarmaya yönelik başlatılan soruşturma da sürüyor. Olaya karışan polis ve jandarma ekiplerinin de FETÖ ile bağlantıları inceleniyor.

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimlere FETÖ soruşturması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.