Adil Öksüz öldürüldü mü?

Adil Öksüz öldürüldü mü?

Abdülkadir Selvi, darbe girişiminin sır ismi Adil Öksüz’ün öldürülüp öldürülmediğini köşe yazısına taşıdı.

Abdülkadir Selvi “18 Temmuz gününden itibaren Adil Öksüz’e ilişkin olarak herhangi bir bilgi alınabilmiş değil. Çok kritik bilgilere sahip olması nedeniyle FETÖ’cü yapılanmanın ortadan kaldırılmasından endişe edildi.” ifadelerini kullandı.

Öksüz, darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü yakınlarında yakalanıp savcılık ifadesinden sonra serbest bırakılmıştı. Serbest kaldığı günden bu yana aranan Öksüz hiçbir yerde bulunamamıştı.

Darbe girişimine dair yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren gizli tanıklar, Öksüz’ün, Ankara’daki bir villada darbe girişiminden önce Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Yarbay Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Havacı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ve Denizci Koramiral Ömer Faruk Harmancık’la toplantı yaptığını belirterek,aslında ‘FETÖ’nün ‘Türk Silahlı Kuvvetli İmamı’ olduğunu öne sürmüştü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da firari sanık Öksüz’ün, kilit konumu nedeniyle öldürülme endişesini taşıdığını söylemişti.

‘Yurtdışına çıkarılması için fırsat kollanıyor’

Bugünkü köşesinde ‘Adil Öksüz hakkında son haberler’ başlıklı bir yazı kaleme alan Selvi, Öksüz’ün, 15 Temmuz darbe girişimiyle Fethullah Gülen arasında illiyet bağını sağlayan en önemli tanık olduğunu belirtti.

Öksüz’e hala ulaşılamamış olmasının “Adil Öksüz öldürüldü mü”sorusunu gündeme getirdiğini yazan Selvi, çok kritik bilgilere sahip olması nedeniyle Fethullah Gülen Cemaati tarafından ortadan kaldırılmış olmasından endişe edildiğini belirtti: “Bu kaygı kimi zaman güvenlik birimlerinde de oluştu. Ancak öldürüldüğüne dair bir ipucuna ulaşılamadı.”

Selvi yazısına şöyle devam etti: “Güvenlik birimleri Adil Öksüz’ün yaşadığını düşünüyor. Ancak El Kaide lideri Usame Bin Ladin gibi sinyal takibine yarayacak her türlü teknolojiden uzak bir yerde saklandığı düşünülüyor. Yurtdışına kaçırılması için fırsat kollandığı ancak henüz yurtdışına çıkarılamadığı düşünülüyor. Darbe gecesinden itibaren Adil Öksüz’ü koruyan gücün onu Türkiye’de sakladığı noktası üzerinde duruluyor.”

Yakalanmasının artık bir ‘namus meselesi’ne döndüğünü yazan Selvi, Öksüz’ün MİT ajanı olduğu yönündeki söylentiler içinse şunları yazdı: “Yani çift taraflı çalışıyor mu? Şu ana kadar MİT ajanı olduğuna dair iddialar doğrulanmadı. Ama yakalanamadığına göre istihbarat ve güvenlik içindeki kripto FETÖ’cüler tarafından saklandığı düşünülüyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.