Adil Öksüz darbeyi şehit ailesinin evinden yönetmiş

Adil Öksüz darbeyi şehit ailesinin evinden yönetmiş

Akıncı’da yakalanıp serbest bırakılan ‘Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz darbeyi şehit ailesinin evinden yönetmiş.

Darbe girişiminin sabahı Akıncı Üssü'nde yakalanan Adil Öksüz'ün kalkışmayı Kazan'da oturan 80 yaşında alzheimer hastası yaşlı bir çiftin evinden yönettiği ortaya çıktı. Polis, oğulları 2000
yılında şehit olan çiftin evinde arama yaptı. Evin altındaki işyerinin kamera kayıtlarına el koydu.

Adil Öksüz'ün, 15 Temmuz hain darbe girişiminden 1 gün önce FETÖ mensuplarınca Ankara'nın Kazan İlçesi'nde oturan 80 yaşında alzheimer hastası yaşlı bir çiftin evine gittiği ve geceyi burada geçirdiği tespit edildi. Yaşlı çifte, cemaat mensuplarınca “Size tanrı misafiri gelecek” denildiği ve Öksüz'ün bu şekilde eve geldiği öğrenildi. Adil Öksüz'ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasından sonra bu evden ayrılarak Akıncı Üssü'ne gittiği belirlendi.

Bu tespitlerin ardından savcılığın talimatıyla arama yapıldı. Polis, yapılan aramada yaşlı çiftin evinde asetat olarak bilinen şeffaf malzeme üzerine hazırlanmış haritalar ile not defterleri buldu. Evin alt katındaki bir iş yerine ait kamera kayıtlarına da el konuldu. Bu arada yaşlı çiftin oğullarının da 2000 yılında şehit olduğu öğrenildi.

“TARLA BAKIYORDUM” DEDİ

15 Temmuz'da Türkiye'yi kan gölüne çeviren darbe planının onayını Pensilvanya'ya giderek bizzat FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e götürüp onaylatan Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'e ilişkin soruşturmada ilginç detaylar ortaya çıktı. 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü yakınlarında yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede “tarla bakıyordum” şeklindeki savunmasıyla serbest bırakılması tartışma yaratan FETÖ'cü ‘imam' Öksüz'ün üst aramasında elde edilenlere ilişkin üç ayrı tutanak tutulduğu anlaşıldı.

2 cep telefonu varmış

Tutanaklarda, Öksüz'ün üst aramasından elde edilen eşyaların, polise teslim edildiği görüldü. Tutanakların birinde ise, Öksüz'ün tuvalete girmesinden sonra yapılan kontrolde, koordinat bulan CPS cihazını klozete attığının tespit edildiği belirtildi. Öksüz'ün üzerinden çıkanlar ise “51 adet 200 TL, 36 adet 100 dolar, 11 adet 100 TL, 3 adet 50 TL, 1 adet deri el çantası, 1 adet Samsung Note 5 Cep Telefonu, 1 Adet Iphone 6 cep telefonu” şeklinde sıralandı. Adil Öksüz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü'nde yakalanmış, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye tutuklanma talebiyle sevkedilmişti. Öksüz serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.