Adil Gür: AK Parti Dimyat'a giderken evdeki bulgurdan da oldu

Adil Gür: AK Parti Dimyat'a giderken evdeki bulgurdan da oldu

23 Haziran seçimlerine dair çarpıcı açıklamalar geliyor. PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile kardeşi Osman Öcalan'ın açıklamaları AK Parti'nin seçimleri kaybetmesinde etkili olduğu vurgulanıyor.

AKP'nin İstanbul seçimlerini kaybetmesinin yankıları devam ediyor.

Önemli otoritelerden dikkat çeken değerlendirmeler gelirken seçime sayılı günler kala PKK terör örgütü mensupları tarafından yapılan bazı açıklamaların AKP'nin aleyhine neden olduğu düşünülüyor.

Kamuoyu araştırmacısı Adil Gür, AKP ile CHP arasındaki oy farkına ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Gür, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile Osman Öcalan'ın açıklamaları milliyetçi seçmenin tepkisine yol açtığını ifade etti.

Konuya dair açıklama yapan Gür, şu ifadeleri kullandı:

"İlçelere göre seçim sonucunu analiz ettiğinizde sonuç o kadar açık ki... Bakın Küçükçekmece'de Esenyurt'ta CHP 31 Mart'ta seçim kazanırken birinde 4 puan birinde 2 puan var. Şimdi birinde 12 puan diğerinde 14 puan fark var. Niye Küçükçekmece ve Esenyurt diyorum. Evet İstanbul'un pek çok yerinde HDP'ye oy verenler yaşıyor ama ağırlıklı olarak bu iki ilçede daha çok. Dolayısıyla Öcalan'ın mesajı ters tepmiş aksine Fatih gibi Üsküdar gibi Tuzla gibi pek çok ilçelerde milliyetçi seçmen de oyunun rengini değiştirmiş görülüyor. Bir de gördük ki evet sandığa gitmeyen seçmen oyları etkilemiş ama sandığa gitmeyen AK Partililer değil HDP'li seçmenmiş."

"DİMYAT'A GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLDU!"

AKP'nin seçim sürecinde attığı yanlış adımlardan ötürü seçimi kaybettiğini belirten Gür, vatandaşla inatlaşmamak gerektiğini ifade etti.

Ekrem İmamoğlu'nun seçimi büyük farkla kazandığını ifade eden Gür, şu açıklamayı yaptı:

"Vatandaşla inatlaşmamak lazım. Gecenin manşeti şu... Vatandaşla inatlaşırsanız vatandaş bir şekilde onun sandıkta cevabını veriyor. Ekrem Bey'in aday profili de bu oy geçişkenliğinde çok çok etkili oldu.
Bu seçimin kaybedeni Binali Yıldırım değil bana göre. Evet kazananı Ekrem İmamoğlu hakkını teslim etmek lazım. Kaybeden iktidar, AK Parti ve MHP... Ne söylerseniz söyleyin.
Küskünleri ikna etmek yerine Dimyat'a giderken elimizdeki bulgurdan olmuşuz."

Gür ayrıca "YSK'nın iptal kararından itibaren Sayın Ekrem İmamoğlu lehine yüzde 10-12 civarında bir farkın oluştuğu mağduriyet algısı oluştu. Aradan geçen zaman içerisinde işte liderler devreden çekildi, adaylar vaatlerini konuştu, mağduriyetin etkisi azaldı. Oy oranı bu süreçten sonra yüzde 4'e kadar düştü" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum