Ahmet Sütcü

Ahmet Sütcü

Adı gibi: Yiğit Arslan..!

Adı gibi: Yiğit Arslan..!

Pazar günü Konyalı futbolseverler adeta futbola doydu… Önce Anadolu Selçukspor – Fethiyespor ardından Atiker Konyaspor – Antalyaspor ve birçok amatör maç… Bol gollü ve galibiyetli bir hafta geride kaldı.

***

2.Lig’de mücadele eden ve Atiker Konyaspor’un pilot takımı konumunda bulunan Anadolu Selçukspor’un 6 puanlık maçı için soluğu Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda aldık. Sağanak yağışa rağmen iki takım sahada üst düzey mücadele etti ve seyircilere seyir zevki yüksek bir maç izletti. Maçın ilk 10 dakikasında 2-0 geriye düşen Anadolu Selçukspor, 20.dakikadan sonra maça ağırlığını koymaya  başladı ve sahada kendine geldi. İlk yarının bitimine son 10 – 15 dakika Anadolu Selçukspor’un yakaladığı pozisyon ikinci yarı ‘maç dönebilir mi?’ sorusunu aklımıza getirdi. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Anadolu Selçukspor, kalecinin ilk yarıda gösterdiği zafiyetleri görerek ceza sahası yayından şutlar çekmeye başladı. İlk yarıda 2 defa topu elinden kaçıran  Fethiyespor’un kalecisi ikinci yarı kalesinde 3 gol gördü belki 4’ü de görebilirdi ama olmadı…  Anadolu Selçukspor muhteşem dönüşle 3 puana uzanan taraf oldu ve rahat bir nefes aldı.

***

Serenomi öncesinde sahadaki yerimi aldım. Takımlar sahaya çıktı, yağmur şiddetini artırdı. İstiklal Marşı’ndan sonra hakem Yiğit Arslan, top toplayıcı çocukların yanlarına giderek ‘Kaç kişisiniz? Kimlerin üzerinde yağmurluk yok sorusunu sordu?’. Top toplayıcı çocuk ise; ‘7 kişiyiz hocam. 3 kişinin üzerinde yağmurluk yok’ cevabını verdi. Hakem Yiğit Arslan, dördüncü hakeme yönelerek ‘soyunma odamızdaki gri yağmurlukları üzerinde yağmurluk olmayan çocuklara ver, yağmurluğun üzerine yeleklerini giysinler’ talimatında bulundu.

***

Futbolda kutuplaşmanın tavana vurduğu, futbol teröristlerinin gündemden düşmediği, ‘VAR mı YOK mu?’ tartışması ile gündemin meşgul edilmeye çalışıldığı günlerde hakem Yiğit Arslan’ın örnek davranışı, iyi insanların hala burada olduğunu bizlere gösterdi. Türk futbolunu ‘Yiğit Arslan gibi yiğitlerin’ yaşatabileceğini düşünüyorum. Sayılarının sahalarda çoğalması umuduyla, saygı ve selametle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Sütcü Arşivi
SON YAZILAR