Adese’de görev değişimi

Adese’de görev değişimi

2012 yılından bu yana Adese’nin Genel Müdürü olarak görev yapan Sıtkı Erben, İttifak Holding’in perakende grubu danışmanı oldu. Erben, genel müdürlük görevini sektörün deneyimli isimlerinden Murad Yavuz Gök’e devretti

İttifak Holding’in perakende sektöründeki ulusal markası Adese’de görev değişikliği yaşandı. Adese’de üç yıldır genel müdürlük görevini yürüten Sıtkı Erben, İttifak Holding’in perakende grubu danışmanı olurken, genel müdürlük pozisyonuna ise sektörün deneyimli isimlerinden Murad Yavuz Gök getirildi. İttifak Holding tarafından KAP’ta yapılan açıklamaya göre yeni görevlendirmeler 1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla resmi olarak başladı.

ADESE DAHA SERİ KOŞMAYA HAZIR 

Genel müdürlük görevine geldiği günden bu yana ekibi ile birlikte yürüttüğü verimlilik çalışmalarında kısa sürede başarılı işlere imza atan Sıtkı Erben’in, İttifak Holding bünyesinde 20 yıllık profesyonel deneyimi bulunuyor. İttifak Holding’de stajyer olarak iş hayatına atılan ve Adese’de genel müdürlüğe kadar yükselen Erben, önümüzdeki dönemde grubun perakende sektöründeki faaliyetlerine danışmanlık yapacak. Erben, Adese’de üç yıllık Genel Müdürlük görevinden önce dört yıl da Genel Müdür Yardımcılığı, İttifak Holding’in tarım-hayvancılık sektöründeki markası Selet’te İşletme Müdürlüğü ve yine grup şirketlerinden Beyşehir Yem’de Finans Müdürlüğü yapmıştı. Erben’in genel müdürlük görevi süresince sorumluluğu, Adese’nin verimliliğini artırmaktı.  Genel müdürlüğü döneminde verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı yürüttükleri çalışmalarla Adese’yi daha seri koşmaya hazır hale getirdiklerini ifade eden Erben; “Bağlı bulunduğumuz İttifak Holding’in “Odaklanma Dönemi” olarak tanımladığı 2011-2015 döneminin başında bir istikamet planı çizilmişti. Bu istikamet planı dahilinde tüm iş süreçlerimizi verimlilik ve sürdürülebilirlik stratejimiz ekseninde yeniden yorumladık. Planlı ve kararlılıkla yürüttüğümüz operasyonlarla verimlilik oranlarımızı sektör ortalamalarının üzerinde artırdık” dedi. Orta Anadolu merkezli büyüme projeksiyonu çerçevesinde Adese’nin yeniden yapılanmasını tamamladıklarını ve ölçeğini büyütme aşamasına geldiklerini belirten Erben “Adese’nin önümüzdeki dönemde büyüme konusunda daha hızlı yol alacağını düşünüyorum. Yeni Genel Müdürümüz Murad Bey’in de sektördeki tecrübesini Adese’ye en iyi şekilde aktaracağını ve Adese’nin başarısını bugün geldiği noktadan çok daha ilerilere taşıyacağına inanıyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

ADESE’NİN GELECEĞİNDEN HEYECAN DUYUYORUZ

Perakende sektöründeki kariyerine 1995 yılında Migros’ta mağaza müdürü olarak başlayan ve ağırlıklı olarak grubun Anadolu’daki yatırım ve satış operasyonlarında sorumluluk alan Murad Yavuz Gök, 2013 yılından bu yana Migros’ta Bölge Satış Müdürü olarak görev yapıyordu. Gök, bir süre Yıldız Holding’de Şok Marketlerin ‘hard discount’ formatına geçişinde de aktif görev ve sorumluluk aldı. Uzun süre gıda perakendeciliği sektörünün birçok alanında deneyim kazanan Gök, 01 Eylül 2015 itibarıyla Adese genel müdürlük görevini Sıtkı Erben’den devraldı.  Migros’un Anadolu’daki faaliyetlerinde aktif rol alan Gök, şirketin ülkemizin doğusundaki mağazalarının yatırım planlaması, oluşumu ve tutundurulması süreçlerini yönetti. Gök’ün Anadolu’yu iyi bilmesi, Adese’ye transfer olmasında ve şirketin Anadolu’da aktif olma hedefinde büyük paya sahip. Murad Yavuz Gök yeni görevi ile ilgili yaptığı ilk açıklamada; Adese’nin geleceğinden heyecan duyduğunu, büyüme ve karlılığa ağırlık vereceklerini dile getirdi. Gök, açıklamasında; “İttifak Holding’in perakende sektörüne dair çizdiği stratejinin devamını getirmek şahsıma nasip oldu. Adese’nin sektörde yaklaşık 25 yıllık bir geçmişi var. Oldukça dinamik olan bu sektörde 25 yıl var olmak ve geleceğe dönük ciddi hedefler koymak büyük bir başarı. Özellikle Sıtkı Bey’in döneminde gerçekleştirilen verimlilik ve yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde artan performans ve olumlu seyir bunun en somut göstergesi. Gelinen noktada koşmaya hazır bir Adese var. Bu doğrultuda önümüzdeki dönemde daha hızlı ve karlı büyümeye odaklanacağız. Adese’de alışveriş deneyimini de yeniden yorumlayarak marka algımızı daha da güçlendireceğiz. Mevcut müşterilerimize yeni deneyimler sunarken, Adese’yi daha çok müşteriyle tanıştıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.