Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Adaylık haftası geldi çattı

Adaylık haftası geldi çattı

Siyasette adaylık müracaatlarında ve partilerce belediye başkan adaylıkların kesinleştirme çalışmalarında, aday olmayı bekleyenlerin ve karşılarındaki aday adaylarını engellemek isteyenlerin meşhur bir sözü vardır.
Bu söze göre; siyasette bazen 24 saat bile uzundur diyenlere karşı siyasette değil bir gün, bir saatin bile büyük önemi vardır denir bu ülkede.
Bu hafta aday adayları için işte böyle uzun günlerin ve uzun saatlerin gelip çattığı bir hafta oldu.
Hem iktidar partisi için hem de muhalefet partileri için.
İktidar partisi 17 Aralıkta yediği vurgun sonrası bir takım farklı argümanlara göre tekrar gözden geçirme adına ilçe belediyeleri için adaylarını açıklamakta zorluklar yaşadı.
Bu sebeple İlçe belediye başkan adaylarından hangisinin gidici hangisinin kalıcı olduğunu açıklamakta kararsızlık yaşayan iktidar partisinde, adaylıklar konusunda il teşkilatının hiçbir belirleyici vasfının olmadığı da ortaya çıkmış oldu.
İl teşkilatının bu silik tavrı ne yazık ki aday adaylarına da yansıyınca, Konya bu güne kadar görmediği ölçüde düşük profilli bir aday adaylığı yarışı yaşamış oldu.
İktidar partisinin büyükşehir belediye başkan adayını açıklamış olması bile bu profil düşüklüğünü ortadan kaldırmaya yetmedi.
İktidar partisinin saflarını belki son bir defa gözden geçirme ihtiyacı hissetmesi nedeniyle, aday isimlerinin açıklanmasını geciktirmesi, iktidar partisinin karşısında pozisyon elde etme veya aldığı pozisyonu kaybetmeme endişesi yaşayan partilerde de adaylarını açıklamakta gecikme yaşanmasına sebep olmuştur.
Her şeye rağmen hem iktidar hem de muhalefet partilerinde Kurban Bayramından bu yana devam edegelen aday adaylığı serüveni bu hafta sona erecek gibi gözüküyor.
İktidar partisi adına olaya bakınca belediye başkanlıklarında yapılacak her değişiklik sadece değişiklik yapılan belediyede değil büyükşehir belediyesinde bile başarısızlık olarak algılanırken, diğer taraftan bu başkanların paralel yapılanmada yer almış olmaları ihtimalinin sorgulanmasını bile gündeme getirecektir.
Kim ne derse desin ve kaç parti yarışa katılırsa katılsın Konya da yapılacak yerel seçimler siyasi partilerin adayları arasında geçmeyecektir. Yani seçim iktidar partisinin göstereceği adaylar ile diğer partilerin adayları arasında geçmeyecektir.
Hatta Saadet Partisi adayı ile Ak Parti adayı arasında geçecek zannedenler bile yanılacaktır.
Çünkü bu seçim bir defa daha, Mustafa Özkafa ile Recep Tayyip Erdoğan arasında geçecektir.
Başta büyükşehir olmak üzere iktidar partisinin adayları, foto montajlanmış Başbakan resimleri altında belediye imkanları ile elde ettikleri billboard ve afişlerle seçim propagandasına ancak ikinci hatta üçüncü sınıf argüman olmaktan başka bir anlam ifade etmeyeceklerdir.
Bir kez daha hatırlatmakta fayda var.
2009 yılı Mart’ındaki seçimlerde seçimleri kazanan belediye başkanları için 5 yıllık süre hızlı bir şekilde geldi geçti.
Önümüzdeki Mart ayında yapılacak seçimlerde kazananlar içinde 5 yıllık dönem çok hızlı bir şekilde gelip geçecek.
Seçimlerde yapılacak tercihte gerçekten önemli olan Konya ise, bu şehrin geleceği adaylardan da partiden de daha önemli kabul edilmeli ve şehrimizi son 10 yıllık dönemde Türkiye sıralamasında sürekli geri plana düşüren yalan rüzgârına son verilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR