Adayı tek kişi belirlemiyor

Adayı tek kişi belirlemiyor

Seydişehir’de konuşan AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı Harun Tüfekçi, “Aday belirleme süreci, tek başına bir kişinin vereceği bir karar değildir” dedi

AK Parti Seydişehir ilçe yönetimi tanıtıldı. Seydişehir Şaban Cengiz Kültür sitesinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı Harun Tüfekçi, Konya Milletvekili Gülay Samancı, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, yeni ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını İlçe başkanı Kemalettin Atalay yaptı. Atalay, “Seçim sürecindeyiz, bize Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bize yol gösteriyorlar. 31 Mart mahalli seçimlerinde Cumhur İttifakı devam ediyor, şu anda MHP ilçe yönetimi ile ilişkilerimiz çok iyi birlikte ziyaretler yapıyoruz. Seçimlere hazırlanıyoruz” dedi.

KENETLENMEMİZ LAZIM

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı Harun Tüfekçi ise, “AK Parti gücünü halktan alan, Hakka dayanan bir siyasi harekettir. Dünya mazlumlarının ve halkımızın umududur. Hayalini bile kuramadığımız hizmetlerin baş mimarıdır. Elbette bu siyasi hareketin bir lideri vardır.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hayatı boyunca ülkesi ve milleti için mücadele vermiş, gecesini gündüzüne katmış, göğsünü düşmana, vatan hainlerine siper etmiş, nefsini öldürmüş,  davasını yüceltmiş bir liderdir. Böyle bir liderle birlikte yol yürümeyi nasip ettiği için Yüce mevlamıza şükürler olsun.  31 Mart 2019 tarihinde Türkiye, Yerel yönetimler gibi önemli bir seçimi  yaşayacak. Bu seçimin arifesinde Türkiye genelinde adaylarımız il il, ilçe ilçe açıklanmaktadır. Yıllarca vekillik yaptığım Konya’mız da adaylarımız belli olmuştur. Hizmet etmekten onur duyduğum Seydişehir ilçemizde de mevcut Başkanımız Mehmet Tutal Bey yeniden aday gösterilmiştir. Bu süreçte elbette her partide olduğu gibi bizde de aday adayları yarışmıştır. Aday belirleme süreci, tek başına bir kişinin vereceği bir karar değildir. Yetkili birimlerin araştırmaları, kamuoyu yoklamaları, teşkilatların görüşleri, vekillerin kanaatleri sonucunda Parti üst kurullarının verdiği bir karardır. Aday belli olduktan sonra, farklı tercih ve düşünce içinde olsak bile adayımızın arkasında kenetlenip seçimi almak için var gücümüzle çalışmamız gerekir” dedi.

SEYDİŞEHİR’DE ÇOK İYİ BİR SONUÇ ALACAĞIZ

Konya milletvekili Gülay Samancı ise yaptığı konuşmada, “Yeni bir oluşum gerçekleştirilen Seydişehir’de çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum, hatta Seydişehir 31 ilçe içinde birinci olacağını söylüyorum. Makamlar mevkiler geçicidir, bize verilen vazifedir. Görev verilmediği zaman üzülüyoruz, ama önemli olan ne olursa olsun ben davamın arkasındayım demek önemli. Bakın 2015 de ben listede yer almadım, ama küsmedim, kendimizi toparladık derhal çalışmaya başladık. 2.5 yıl Cumhurbaşkanlığı makamında Başdanışman olarak görev yaptım, 24 Haziran da tekrar göreve çağrıldık dendi. Burada şu da söylendi çağrıldınız ama adaylığınız garanti değil dendi. Herşey nasip ve kısmet, sebebini işleyeceğiz, sonunda ise verilecek karara saygı duyacağız. Mehmet Tutal’ın adaylığı, saha çalışmaları, genel merkez, teşkilatımız, milletvekileri, yani istişare yaparak bu kararı aldık. Önemli olan Seydişehir e daha iyi hizmet getirmek. Her seçim ülkenin kaderini değiştiriyor. Şu anda bütün dünya Türkiye yi izliyor. Bu toprakları parçalamak için verilmiş sözleri var, 2. Dünya savaşı felsefesi aynen devam ediyor. Bu sebeple her bir fert çok önemli, Herkesin gönlünü alacağız, gönlüne gireceğiz” ifadelerine yer verdi. Daha sonra mahalle temsilcileri tanıtımı yapıldı. Tanıtımın ardından Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı çalışmaları slayt gösterisi ile partililere anlattı. Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum