Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Aday listeleri üzerine

Aday listeleri üzerine

14 milletvekili çıkaracak olan Konya da 100 ü aşkın aday adayı varsa, insanların dikkat kesilecekleri en önemli nokta, aday listesinin Konya da yapılmayacağıdır.

Bu geçmişte hep böyle idi, şimdi de böyle oldu, bu gidişle gelecekte de yine böyle olacak.

Geçmiş dönemlerde aday listeleri üzerine dost ve arkadaş çevresinde konuşageldiğimiz bir söz vardı.

Konya listesini kim yapar sorusuna karşılık.

Konya da her dönem yüzü asla gözükmeyen bir adet siyah ayakkabılı, siyah elbiseli, siyah gözlüklü, siyah şapkalı, siyah eldivenli ve siyah çantalı bir kişi olagelmiştir.

Konya da istediğiniz kadar kamuoyunda veya istediğiniz kadar parti tabanında tanınmış olun veya bütün kamuoyu araştırmaları ile temayül yoklamalarından birinci çıkmış olun hiç önemli değil.

Bu siyah elbiseli, siyah gözlüklü, siyah şapkalı, siyah eldivenli ve siyah çantalı yüzü görünmeyen kişinin temel görevi, Konya da yapılan kamuoyu yoklamaları ve temayül uygulamalarında ortaya çıkan neticeyi açıklamadan evrakları siyah çantasına doldurup Ankara’ya götürmesidir.

Görevi sadece bu kadarla da kalmamakta elbette.

Bu kişinin asıl önemli görevi Ankara yolundadır.

Bu kişinin seyir halinde olduğu aracın cinsi ne olursa olsun araç daha Gölbaşı’na varmadan, al takke ver külah hesabı listeler ya alt üst edilir ya da sıfırdan yepyeni bir liste oluşturur.

Ve bu yeni liste genel merkeze Konya listesi olarak sunulur.

Koskoca Konya vilayetinde bu listeye itiraz edebilecek bir babayiğitte bulunmamaktadır maalesef.

Bu yeni listeyi gören kamuoyu ve temayül yoklamaları şampiyonları(!) bile, hiçbir kelama kâdir olamadan yeni listenin başarısı için gayret sarf etmekten başka bir yol da bulamazlar.

Hatta onları aylarca allayıp pullayan anlı şanlı basın yayın organı mensupları bile.

Bu hep böyle olmuştur geçmişte ve bu gün de böyle olduğu görülmektedir.

Bundan dolayıdır ki başta iktidar partisi mensupları olmak üzere bütün partilerin mensupları listeyi kim yaptı diye bir dert taşımış olsalar bile, kısa sürede olanı biteni kabullenirler.

Başka partilerden farklıyım diyerek ortaya çıkan AkParti de de bunun böyle olduğu son liste ile görülmüştür.

Onlarda bulunan kişinin de parti içi temayülden kamuoyu yoklamalarına kadar elde edilen neticelerin Konya da açıklanmaması sebebiyle, ayakkabısından, elbisesinden şapkasına kadar bütün giyiminin kuşamının aynı diğer partilerde olduğu gibi simsiyah olduğu görülmüştür.

Bundan dolayıdır ki 7 Nisan akşamı aday adaylığından adaylığa terfi edenler açıklandığında, Konya listesinin kamuoyu beklentilere cevap vermediği ortaya çıkmıştır.

Özellikle seçim çalışmalarında sürükleyici olacak lokomotif aday yönünden.

Bu arada şunu da söylemeden geçmeyelim.

Bu seçimde Konya nın adaylar yönünden bir beklentisi var mı idi veya bu beklenti ne idi?

Bu beklenti adaylar bazında mı idi, yoksa parti geneli ile mi ilgiliydi?

Adayların düşük profilli adaylardan seçilip seçilmeyeceği gibi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gölgesinde kaldığı sıkça dillendirilen Başbakanın kendi inisiyatifi ile bir liste hazırlayamayacağının iddia edildiği Konya da, beklentinin ne olduğunu size bırakıyorum.

Artık liste açıklandığına göre sözü dolandırmaya gerek yok.

Bu liste ister köşkte hazırlansın, ister başbakanca hazırlansın, isterse de Konya il teşkilatınca hazırlanmış olsun, bize göre beklentileri karşılamaktan uzak bir düşük profilli bir listedir.

Yapılan iş de gayet basit.

Toplum nezdinde 2023 den başlamak üzere 2071e kadar uzanan uzun vadeli bir beklenti oluşturup bu beklentiye uygun pazarlama stratejisi uygulamak.

Bu sefer de bu strateji yalnızca bir eksikle aynen uygulandı.

Eksik olan şu. Başbakan Davutoğlu seçim gezileri nedeniyle Konya ya ancak bir defa uğrayabileceğine göre, mevcut adaylar arasında seçimde sürükleyici olacak lokomotif aday eksikliği hissedilecek.

Üstelik paralı elemanlar tarafından seçimde lokomotif aday olacağı iddia edilen ve hiçbir zaman kaale alınmayan temayül şampiyonunun(!) da talebinin aksine, sığıntı misali başka bir ilden aday gösterildiği bir ortamda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR