Adana'daki Baskınlarda Kemal Sunal Cd'lerine Bile El Konulmuş

Adana'daki Baskınlarda Kemal Sunal Cd'lerine Bile El Konulmuş

Adana'da yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 6 polis, 6 gün sonra bir üst mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Adana'da yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 6 polis, 6 gün sonra bir üst mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Gazete kupürleri delil kabul edilerek başlatılan soruşturmada delil oluşturabilmek için ayrıntılı çalışmalar yapan ekiplerin, sanıkların evlerindeki aramalarda Kemal Sunal filmlerine bile el koyduğu ortaya çıktı. Polislere bir ihtiyaçları olup olmadığını soran arkadaşlarının görev yerlerinin bile değiştirildiği soruşturma sonrası yapılan tutuklamaları bir üst mahkeme kaldırdı. Polislerin tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına en çok aileleri sevindi. Adaletin yerini bulduğuna inanan Ahmet Ş.nin babası Abdurrahman Ş., oğlu ve arkadaşlarının suç işlemediğini belirtti. Oğlunun alnı açık, başı dik olduğunu vurgulayan baba, evlerinde yapılan aramalarda Kemal Sunal filmlerine ait CD'lere bile el konulduğunu ifade ediyor.

Operasyon günü kapılarını çalan 1'i kadın 6-7 polisin evin aranacağını söylediğini belirten baba Abdurrahman Ş., oğlu Ahmet'i kaldırdığını, onun da arama tutanağını imzalamasıyla evde aramanın başladığını vurguladı. Oturma odasından mutfağa, elbise dolaplarından çekyatların altına kadar her yerin arandığını ifade eden Abdurrahman Ş., "Allah'a çok şükür bizim saklayacak, gizleyecek hiçbir şeyimiz yoktu. Bir şey bulamadılar, yoktu ki bulsunlar. Ahmet'in silahını, kimliğini, cep telefonunu aldılar. Kemal Sunal filmleri vardı, onları aldılar." dedi.

Operasyonla şoke olduklarını ifade eden baba Abdurrahman Ş., oğlu çıkana kadar bu şokun etkisinden kurtulamadığını ifade etti. Oğlunun ifadesinin ardından serbest bırakılmasını beklediklerini ifade eden Abdurrahman Ş., tutuklama kararı ile ikinci bir şok yaşadıklarını anlattı. Oğlunun yasadışı dinleme iddiasıyla tutuklandığını dile getiren Abdurrahman Ş., "Oğlum, tutuklanmasına gerekçe olacak hiçbir eylemin içerisinde olmaz. Ben inanmıyorum. Çünkü ben oğluma helal lokma yedirdim, boğazından hiç haram lokma geçmedi. Küçük yaşta dinini, kitabını öğrettim. Namazını öğrettim, dürüstlüğü öğrettim, doğruluğu öğrettim." diye konuştu. Oğlunun alnı açık, başı dik olduğunun altını çizen Abdurrahman Ş., onunla gurur duyduğunu ifade etti. Oğlunun ve arkadaşlarının suçsuz yere 6 gün tutuklandığını dile getiren Baba Abdurrahman Ş., bu süre içerisinde oğlunun arkadaşlarının maddi ve manevi desteklerini ise hiçbir zaman unutamayacağının altını çizdi. Arkadaşlarının evlerini hiç boş bırakmadığını duygulanarak anlatan Abdurrahman Ş., ifadelerini "Allah herkese benim evladım gibi bir evlat nasip etsin." sözleriyle bitirdi.

Anne Hacer Ş. ise oğlunu çok zor şartlar altında büyüttüğünü dile getirdi. Asgari ücretle, yeri geldiğinde kendi de çalışarak oğlunu okuttuklarını vurgulayan Anne Hacer Ş., oğlunun hiçbir suçu olmadığını dile getirdi. Oğluna bu zamana kadar haram lokma yedirmediklerini ifade eden Hacer Ş., "Komşularım, akrabalarım hepsi biliyor, oğlum öyle bir suç yapacak bir kişi değil. Komşularım, akrabalarım kaç gün boyunca ağladılar." diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Oğlu girince de çıkınca da ayakları tutmaz olduğunu belirten Anne Hacer Ş., bu nedenle çıktığında karşılamaya gidemediğini anlattı. Oğlunun nişanlı olduğunu ve ağustos ayında düğün yapacaklarını dile getiren Hacer Ş., "Düğün hazırlıklarına başlamıştık. Pazartesi günü de gidip çarşaf, nevresim aldık. Yavaş yavaş hazırlıkları yapalım diye. Nişanlısı da bu duruma çok üzüldü. Haber üzerine buraya geldi, ağladı." diyerek yaşadıklarını dile getirdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.