Adana'da şehit edilen polislere veda

Adana'da şehit edilen polislere veda

Adana’nın Pozantı ilçesinde şehit olan polis memurları için tören düzenlendi.

Adli tıp kurumunda otopsileri yapılan şehit polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar’ın cenazeleri tören için Adana Valiliği bahçesine getirildi. Şehit polis memuru İsa İpek’in annesi Durdu İpek, "Kuzumu getirin bana kuzumu istiyorum" diye gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesini kadın polisler sakinleştirdi.

ŞEHİDİN 2 AYLIK BEBEĞİ POLİSİN KUCAĞINDA

Cenazeler araçtan indirildikten sonra meslektaşlarının omuzlarında Türk bayrağına sarılı tabutlar tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin eşi Pınar İpek, gözyaşları arasında sarıldığı tabutu öptü. Şehidin 2 aylık bebeği Asya’yı bir kadın polis kucağına alarak baktı. Şehidin yakınlarının feryatları karşısında kadın polis de gözyaşlarını tutamadı. 4 yaşındaki kızı Göksu ise bir akrabasını kucağında babasının tabutunun başına getirildi. Şehidin küçük kızı tabutu öpüp ağladı.

FİGEN YÜKSEKDAĞ: SİZ DE SIRTINIZI YPG'YE YASLAYIN

Aynı dakikalarda HDP'li Figen Yüksekdağ da açıklamalarda bulundu."Şanlıurfada yaptığım konuşmada yanlış hiçbir şey yok. O konuşmanın arkasındayım" diyen Yüksekdağ "Ben sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz dedim. Peki siz ne dediniz? Siz sırtınızı IŞİD'e dayıyorsunuz. IŞİD'e karşı halkların dayanışma çizgisi kazanması gerekiyor. Türkiye iktidarının sırtını ona yaslamaması ve elini PYD'ye uzatması, sırtını ona yaslaması gerekiyor. Bunun bedelini tüm bölge halkları ödüyor." dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti;

"TÜRKİYE İKTİDARI ELİNİ UZATSIN"

"Aynı çağrıyı yine yapıyorum. Suriye'deki Kürt halkı ile kardeşlik ilişkisi kurun. Bugüne kadar bu çağrımıza bir yanıt verilmedi. Biz sırtımızı IŞİD'e yaslamadık. Türkiye iktidarı istemiyorsa sırtını yaslamasın ama elini uzatsın. 'Gelin sizler de Kobani'ye elinizi uzatın' çağrılarıma yer vermediler daha çok yaptığım konuşmanın o bölümünü ön plana çıkararak beni ve partimi hedef gösterdiler."


(ŞEHİDİN YETİM KALAN 2 AYLIK BEBEĞİ)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.