Adana ve Karaman hızlı trenleri yolda

Adana ve Karaman hızlı trenleri yolda

Adana-Mersin Hızlı Tren Projesi tamamlandığında, iki şehir arasında günlük 15 bin olan yolcu sayısının 100 bine çıkacağı, seyahat süresinin ise 30 dakikanın altına ineceği bildirildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Demiryolları 6. Bölge Müdürlüğü yöneticileri ve işçi temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltıda, AK Parti hükümetleri döneminde karayolundan havayoluna, denizyolundan demiryoluna kadar her türlü ulaşım imkanının arttığını belirtti.

Hükümet olarak demiryollarını çok önemsediklerini, demiryolarıyla ilgili çok ciddi yatırımların yapıldığını ifade eden Ünüvar, "Ankara- Eskişehir ile başlayan hızlı tren serüveni, Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-İstanbul arasında gidiyor. Tabi ki Ankara’dan doğuya doğru giden bir hızlı tren ağı çalışması da var. Ankara’dan başka noktalara giden hızlı tren ağı da var. Bu arada Adana’nın da hızlı trenle Ankara’ya, İstanbul’a bağlanmasıyla ilgili ciddi çalışmalar var" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda fizibilite çalışmalarının yapıldığını, şu anda da adımların atıldığını ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:

"Konya-Karaman’la ilgili şu anda ihale süreci hızla devam ediyor. Karaman-Ulukışla arasında yine ihale süreci devam ediyor. Ulukışla-Yenice arasında hem elektrifikasyon hem de sinyalizasyonla ilgili çalışmalar çok ciddi çalışmalar var. Adana-Mersin arasında hızlı trenle ilgili çalışmalar başladı, yer teslimi yapıldı. İnşallah yakında 4 hat hızlı tren gidiş gelişle ilgili çalışmalar yapılacak."

Adana’nın hızlı trenle en kısa zamanda tanışacağını belirten Ünüvar, "Biliyorsunuz AK Parti’de 3 dönem kuralı var. Bu üçüncü dönemim. Allah nasip ederse inşallah milletvekilliğim bitmeden hızlı trenle Adana’dan İstanbul’a, Ankara’ya ulaşacağız. Hızlı tren demek sadece ulaşım değil, o şehrin gelişmesi anlamına da geliyor. Hızlı trenin gittiği yerlerde ciddi bir hareketlilik var. Ben inanıyorum ki hızlı tren Konya-Adana arasında başladığında şehirler arasında ilişkiler artacak, vatandaşlarımıza hem kolay ulaşım hem de ulaştığı noktadaki yeni güzellikleri keşfetme noktasında çok ciddi avantaj sağlayacak" dedi.

HIZLI TREN İÇİN ADANA-MERSİN ARASINDA 67 KİLOMETRELİK 2 YENİ HAT

Demiryolları 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur’un verdiği bilgilere göre; Adana-Mersin Hızlı Tren Projesi kapsamında 67 kilometrelik iki yeni hat, 7 adet yaya alt geçidi, 25 adet köprü, 61 adet menfez, 7 adet istasyon, 106 kilometre ihata duvarı yapılacak. İki şehir arasında bulunan 32 adet hemzemin geçidin tamamı kapatılarak, yerine araçlar için 4 adet alt geçit ve 19 adet üst geçit inşa edilecek. Adana-Mersin arasında demiryolu işletme hızı saatte 160 kilometreye çıkarılarak, 45 dakika olan seyahat süresi 30 dakikanın altına düşürülecek. Hattın tamamı 82 adet kamera ile güvenlik merkezinden izlenecek. Ayrıca, demiryolu hattının özellikle yerleşim merkezlerinden geçen 51 kilometrelik bölümüne, vatandaşların tren sesinden rahatsız olmamaları için gürültü perdesi yapılacak.

Demiryolları Misafirhanesi’nde gerçekleşen toplantıda, Demiryolları 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur, müdür yardımcıları, birim müdürleri ve sendika temsilcileri, demiryolu çalışanlarının yaşadıkları sıkıntılar hakkında Ünüvar’a bilgi verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.