Adana Botaş'ı 65-43 Yenen Galatasaray Odeabank Finale Yükseldi

Adana Botaş'ı 65-43 Yenen Galatasaray Odeabank Finale Yükseldi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, Adana BOTAŞ'ı 65-43 yenerek, finale yükseldi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, Adana BOTAŞ'ı 65-43 yenerek, finale yükseldi.

Galatasaray Odeabank, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play off yarı final serisi üçüncü maçında Botaş'ı deplasmanda 43-65 mağlup ederek seriyi 3-0 ile geçti ve finale yükseldi. Galatasaray Odeabank'ın finaldeki rakibi Kayseri KASKİ'yi 3-0 ile eleyen Fenerbahçe oldu. İki ekip Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde oynanan Euroleugea finalinde karşı karşıya gelmiş ve müsabakayı 69-58 kazanan Galatasaray Odeabank Avrupa şampiyonu olmuştu.

Işıl Alben, Shavonte Zellous, Şebnem Kimyacıoğlu, Sancho Lyttle, Kelsey Bone beşiyle giren Galatasaray Odeabank, karşılaşmaya 0-4 önde başlasa da, Michelle Snow’un basketleriyle iyi bir seri yakalayan Botaş, 9-0’lık bir seri yakaladı ve ilk 4 dakikayı 9-4 önde geçti. Ekrem Memnun’un molasının ardından kaptan Işıl Alben’in oyuna çok büyük bir ağırlık koymasıyla 13-2’lik bir sekans geride bırakan Galatasaray Odeabank çeyreği 13-17 önde tamamladı.

İkinci periyoda ev sahibi takım daha iyi girdi ve çeyreğin hemen başında skor eşitlendi; 19-19. Bu dakikadan itibaren eşleşmeli alan savunmasına dönen Ekrem Memnun’un ekibi, Botaş’ı zor şutlara sürükledi ve kendisi de Şebnem Kimyacıoğlu ile skor üreterek maçta en yüksek farkı yakaladı; 19-28. Hücum ribaunduna en az 2 oyuncu sokan Botaş, alan savunmasının bu handikapını değerlendirip basketler bulsa da devre, Nevriye’nin 3 sayılık isabetliyle 26-35 sona erdi.

İlk yarının etkisiz ismi Sancho Lyttle’ın harika performansıyla ikinci yarıya başladı. Galatasaray Odeabank, ilk 5 dakikada ürettiği 6 sayı 6 ribaund ile farkı 13 sayıya çıkaran sarı-kırmızılılarda, dar rotasyonun getirdiği yorgunluk belirtileri baş gösterdi ve kolay birkaç baskete izin verildi. Ancak Galatasaray Odeabank üçüncü çeyreği 36-47 galip kapadı.

Maçın son bölümünde deplasman takımı, tecrübeli oyuncusu Nevriye Yılmaz’ın sorumluluk almasıyla 35. dakikada farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Karşılıklı sayıların ardından Galatasaray Odeabank maçı 43-65 kazandı ve seride durumu 3-0’a getirerek Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi finaline yükseldi.

İSTATİSTİKLER

GALATASARAY ODEABANK
Yasemen Saylar, Shavonte Zellous 4 sayı 1 ribaund 2 asist, Işıl Alben 7 sayı 6 ribaund 7 asist, Nevriye Yılmaz 12 sayı 2 ribaund 1 asist, Sancho Lyttle 8 sayı 14 ribaund, Alba Torrens 8 sayı 6 ribaund 2 asist, Kelsey Bone 10 sayı 5 ribaund, Şebnem Kimyacıoğlu 10 sayı 1 ribaund 1 asist, Bahar Çağlar 6 sayı 4 ribaund 1 asist, Esra Şencebe 1 asist

BOTAŞ
Pelin Derya Bilgiç 3 ribaund, Esra Atacan 3 sayı 4 ribaund, Anna Vajda 7 ribaund 1 asist, Saynur Tozlu 1 ribaund, Elir Emirtekin 2 sayı 1 ribaund, Sandra Viana 8 sayı 3 ribaund 2 asist, Bahar Öztürk 10 sayı 4 ribaund 4 asist, Michelle Snow 18 sayı 13 ribaund 4 asist, Tilbe Şenyürek 2 sayı 1 ribaund CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.