Adem Turan

Adem Turan

Adaletten ayrılamamak esastır

Adaletten ayrılamamak esastır

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde resmi ilan statüsündeki icra ilanlarının, yazılı basın olan gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılması öngörülüyor.

Mayıs ayı sonunda açıklanan Yargı Reformu paketinde resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yaygın/yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kalkmasının öngörülmesi çok adaletle yaklaşım göstermemektedir. Nitekim tatilde olan meclis muhtemelen Ekim ayı içerisinde toplanıp, yargı paketi çerçevesinde ele alınacaktır. Bu hususu aceleye getirmeyip aklıselim hareket etmek gerekiyor.

Zira, zora düşmüş maliklerin satış duyuruları sadece internet sitesinden yayınlanması, yeterli olmayacağı kanaatindeyiz. Bu yayınlardan daha azınlıktaki alıcıların haberi olacağı için, icralık olan vatandaşlarımız daha çok mağdur olacaklardır. Böylece alıcı istediği fiyata alma imkanına kavuşacaktır. Bu da haksız rekabeti getireceği gibi, tekelciliğe de kapı aralayacaktır.

Bildiğiniz üzere birinci satışta alıcı çıkmaz ise, ikinci satışta rakamlar ciddi bazda düşüş göstermektedir. Bu da demek oluyor ki, zoraki gayrimenkulünü ya da menkulünü elden çıkaracak olan insan ikinci kez üzülmüş olacaktır.

Bu hususun önemine binaen yetkilileri bir kez daha sağduyulu düşünmeye davet ediyoruz. Peygamber Efendimizin de adalet ilgili şu hadisi çok manidardır. “Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene nafile ibadet etmekten hayırlıdır.”

Adalet ehil insanların elinden olursa elbette daha güzel olur. Buna örnek bir Temel fıkrası anlatalım.

Temel adalet bakanı olmuş bir hapishaneyi ziyarete gitmiş. Hapishanede olan herkes
-Suçsuz yere buraya düştüklerini, kader kurbanı olduklarını söylüyorlarmış. İçlerinden sadece bir tanesi suçlu olduğunu ve cezasına razı olduğunu söylemiş. Temel hapishane müdürüne dönmüş sinirli bir şekilde:
-Ha pu adamı çıkarun dışarıya içerdekilerin de ahlakunu pozmasun.

Velhasıl her zaman ve her yerde adaletten uzaklaşmamak önceliğimiz olmalıdır.

Adaletli günler dileği ile Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR