"Adalet yürüyüşü demokratik hakkımız"

"Adalet yürüyüşü demokratik hakkımız"

CHP Konya İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına partililerle birlikte CHP Konya Selçuklu İlçe Başkanı Av. Barış Bektaş, İlçe sekreteri Ali Naci Çobanoğlu ve İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Avşar katıldı.

Cumhuriyet Halk partisi(CHP) Selçuklu İlçe Başkanı Av. Barış Bektaş “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu adalet yürüyüşü yaratılmak istenen algının aksine “Adalet” sloganıyla toplumun vicdanına seslenen, meşru ve barışçıl bir gösteri olup, Anayasamızın 34. maddesinde belirtilen çerçevede demokratik bir hakkın kullanılmasıdır” dedi.           

CHP Konya İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına partililerle birlikte CHP Konya Selçuklu İlçe Başkanı Av. Barış Bektaş, İlçe sekreteri Ali Naci Çobanoğlu ve İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Avşar katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlatılan adalet yürüyüşüne 30 Haziran 2017 tarihinde fiilen katılım desteğini göstermek adına basın toplantısını organize ettiklerini belirten CHP Selçuklu İlçe Başkanı Av. Barış Bektaş, “Adalet yürüyüşünde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun daima yanında olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi. Bektaş.” CHP Genel Merkezi ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu demokratik bir hakkını kullanmak adına “Adalet yürüyüşünü başlatmıştır. Anayasamızın 34. maddesinde belirtilen çerçevede demokratik hakkını kullanmaktadır. Anayasamızın 34. maddesi açıkça “Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” demekte olup Genel Başkanımızın eylemi hakkında olumsuz bir hava yaratılarak, yasaların çiğnendiği, illegal bir eylem olduğunu söylemek abesle iştigal olup demokrasi düşmanlığı içermektedir. Bu noktada bizde ilçe örgütü olarak tek amacı hukukun üstünlüğü olan eyleme filende destek vereceğiz. Cumhuriyetin kurucu partisi olan ve ana muhalefet partisi olan CHP’yi terör örgütleriyle ilişkili, marjinal bir parti gibi göstermek de kimsenin haddi ve hakkı değildir. Ülkemizin geleceği için fedaraklık göstermek dışında hiçbir gayesi olmayan CHP’ye ve CHP’lilere yapılan bu tür iftira, hakaretlerin ve eylem güzergâhına gübre dökmeye kadar varan çirkin eylemlerinde partimize oy veren vermeyen, sağduyulu Türk halkının vicdanında yargılanacağı açıktır. Adalet devletin temeli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Demokratik ve anayasal bir gösteri olan “Adalet” yürüyüşümüzün, incinen adalet duygusunu yeniden tesis etmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İDRİS BAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.