Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Adalet Yürüyüşü

Adalet Yürüyüşü

CHP Adalet istiyor. Bütün Türkiye için istiyor. 80 milyon için istiyor. CHP şöyle diyor: Biz kendi partimiz için değil, bütün Türkiye için istiyoruz, 80 milyon için istiyoruz. Adaleti kim istemez ki. Biz de istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde hak olur mu, huzur olur mu, barış olur mu, saadet ve selamet olur mu?  Hiç birisi olmaz.

Bu sebeple Cenab-ı Allah şöyle buyurur: “Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. (Nahl, 90)

Allah (c.c.), bu ayeti kerimede, üç şeyi (adaleti, ihsanı ve akrabaya yardımı) emrediyor. Üç şeyi de (çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı) yasaklıyor.

İhsan ve akrabaya yardım, adaletin ayakta kalmasına yardımcı olur; çirkin işler, fenalık ve azgınlık ise yıkılmasına sebep olur. Devlet, buna göre şekillenirse adaletten söz edebiliriz.

Adalet, zulmün zıddı olup bir şeyi yerli yerince yapmaktır. İhsan ise, yapılacak her şeyi güzelce ve usulüne göre yapmaktır. Akrabaya yardım etmek bir ihsandır.

Zekât vermek, borcu ödemek gibi farzları yerine getirmek adalet, sadaka vermek, fakirin borcunu silivermek gibi güzel hasletler ise ihsandır.

Bu üç değer, fıtratı ayakta tutar, diğer üç kötü haslet ise bozar. İnsanın kendine karşı, ailesine karşı ve topluma karşı adaletli olabilmesi için bu üç değeri kendine bayrak edinmesi gerekir; diğer üç kötü hasletten ise aslandan kaçar gibi kaçması gerekir. Bu şekilde yetişen fertlerden oluşan bir toplum kutlu toplumdur.

Laik devlette bunlar dikkate alınmaz. Bu sebeple devleti bu ayeti kerimeye göre bir değerlendirmeye tabi tutmayacağız. Bu ayeti kerimeyi yazmamın sebebi geçen gün CHP sözcüsü okudu da onun için yazdım. Okuyucularımın değerlendirmesine sunuyorum… Geçici bir menfaat sağlamak için de olsa insan kendi varlık sebebini inkâr ettirecek söz ve eylemlerden kaçınmalı.

CHP’nin adaletten anladığı mevcut anayasa karşısında herkesin eşit olmasıdır. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, tutuklanması sonucu söz konusu parti böyle bir yürüyüşü başlatmıştır. Yani kendi milletvekili tutuklanınca hükümetin anayasayı ihlal ettiğini iddia etmiştir. Bahane bu. Bu yürüyüşün perde arkasında nelerin olduğunu devlet bilir. Bizim bildiğimiz bu kadar.

CHP’nin tarihine dönüp bir bakalım. Vatandaşlar, mevcut anaysa karşısında eşit olabilmişler mi?  Olsalardı rejimi yerleştirmek için İstiklal Mahkemeleri kurulup rejim muhalifi iş adamları, gazeteciler ve âlimler idam edilmezdi. “Seyyar darağaçları kurulup, “önce idamına sonra yargılamasına,” diye hüküm verilmezdi. Bu millete zorla Batı gömleği giydirilip kendi hüviyetinden uzaklaştırmak için her yol denenmezdi…

Sözü fazla uzatmayalım. Yakın tarihimize bir bakalım; CHP ne kadar adaletlidir. Siz değerlendirin.  CHP iktidarda iken üç ayda, kırk beş günde öğretmen yetiştirmiştir. MC Hükümeti de üç ayda 45 günde öğretmen yetiştirmiştir. Her iki zihniyette, iktidarda iken usulen yaptıkları imtihanlarla kendi zihniyetlerindeki öğrencileri Eğitim Enstitüleri’ne yerleştirmişlerdir. Dahası var:  Öğrenci kendini gizleyerek girmeyi başarmış ve sonradan durumu ortaya çıkmışsa bacakları kırılıncaya kadar dayak yemiştir. Biz buna şahit olduk.

CHP’ye sesleniyorum. Anayasa karşısında vatandaşlar eşit olsaydı 28 Şubat’tan sonra kat sayı zulmü uygulanmazdı. Bayım sen ne adaletinden bahsediyorsun. Adalet olsaydı FETÖ soruları yıllarca çalamazdı.

Enis Berberoğlu tutuklanınca mı aklınıza geldi adalet, şimdiye kadar nerdeydiniz, bizim çocuklarımız katsayı zulmünden dolayı üniversitede okuyamadılar. O zaman gıkınız çıkmadı. Kızlarımız başörtülü olduğu için üniversite kapılarında onurlarıyla oynandığında da gıkınız çıkmadı. Sabırla beni dinlerseniz daha söyleyeceklerim var: Başörtüsünden dolayı birçok bayan kardeşlerimizin onurlarıyla oynandı gıkınız çıkmadı. Sözde bir şube müdürü bile başörtülü bayan öğretmenin ardından başörtüsünü çekecek kadar densizleşmişti, gıkınız çıkmadı.

Siz bu yürüyüşle kimseyi kandıramazsınız, gelin, vazgeçin bu sevdadan, biraz düşünün. Yakacağınız ateş yalnız bu aziz millete değil, size de zarar verir.

Şimdiki hükümet taraf tutuyorsa biz bunu onaylamıyoruz. Bunu devlet ve yargı bilir. Yargı işini yapması gerekir. Yargıya müdahale ediliyorsa bundan vazgeçilmesi gerekir. Biz de hükümete söylüyoruz;  böyle bir yanlışın içinde iseniz vazgeçin. Çünkü adaletsiz bir devlet ayakta duramaz.

Kaide şudur. Bir devlet adaletsiz ise Müslüman da olsa ayakta duramaz Bir devlet adaletli ise gayrimüslim de olsa ayakta durur. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR