'Adalet çalışanları bakanlığa küstürüldü'

'Adalet çalışanları bakanlığa küstürüldü'

Türk Büro-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Arif Baştuğ, 1 Eylül adli yıl açılışıyla ilgili sendika binasında açıklama yaptı.

Baştuğ, “İşin mutfağında çalışan adalet personelleri unutulmaktadır. Adalet sisteminde yargı bağımsızlığı başta olmak üzere; personel yetersizliği, cezaevi koşulları ve doluluk oranları, uzun tutukluluk süreleri gibi pek çok önemli sorun bulunmaktadır. Adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan, hakim ve savcıların mesai arkadaşları olan adalet çalışanları, adli yıl açılış törenlerinde unutulmakta” dedi.

20-3.20140902101030.jpg

Adalet çalışanlarının bu yıl da hatırlanmadığını söyleyen Baştuğ, “Mesai mefhumu gözetmeden, tozlu arşivler ve dosya yığınları arasında, düşük ücretlere rağmen iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan zabıt katipleri, mübaşirler, yazı işleri müdürleri, hizmetliler, 4/c li personel ve teknik hizmetler sınıfı çalışanları, adalet bakanlığınca bugüne dek bir kez bile hatırlanmanın sevincini yaşayamamıştır. Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin sorunlarını tamamıyla ele almalı, tüm kesimler için iyileştirme ve düzenlemeler yapmalıdır” diye konuştu.  Sendikalarının tespit edilen sorunların çözüme kavuşması için Adalet Bakan Yardımcısı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Adalet Bakanlığı Genel Müdürleri ile defalarca görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Baştuğ, “Diğer taraftan ise Sendikamız konunun ısrarla takipçisi olmuş, Adalet çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması noktasında konuyla ilgili TBMM nezdinde kanun teklifleri, soru önergeleri verdirmek suretiyle girişimlerde bulunmuştur. Adalet çalışanlarının, görevde yükselme, ücret adaletsizliği, sağlığı tehdit eden çalışma ortam ve koşullarının iyileştirilmesi ve yukarıda sayılan sorunları gibi bir çok sorunu çözüm beklemektedir. Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığına küstürmüştür” dedi.
 
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.