Adem Turan

Adem Turan

Adalet…!

Adalet…!

Adalet; Hak ve hukuka uygunluk, hakkı gözetme, doğrululuk anlamlarını taşır. Kısaca, her kişi ve kuruluşların hassasiyetle uygulaması gereken prensiplerdendir.

El-adl ismi de “esmaül hüsna”dandır. Rabbimizin güzel isim ve sıfatlarından biri olup, her daim yaratıklarına karşı istinasız uygulamaktadır. Bir tarihte, Harut ve Marut adında iki melek, Yaratanın izniyle, gündüz ve gece yeryüzüne iner, Hz. Adem (as) evlatlarının amellerini kayda geçerlermiş. Harut ve Marut adlı bu iki melek Ademoğullarının işledikleri günahlardan dolayı en çok şikayette bulunanlardanmış. Rabbimiz de adl ismi tecelli ederek bu iki meleğe nefis ve şeytan yaratıp yeryüzüne gönderir. Artık insanlar gibi cinayet, zina, dedi kodu, haksızlık vs. gibi günahları işlemeğe başlarlar. Böylece dünya hayatının imtihan yeri olduğunu, kulların sınavdan geçtiğini, melekler bizzat yaşayarak anlamış olurlar. Daha sonra da bu melekler, insanlara büyü ve sihri öğretirler. Allah’ın sevmediği bu işlerin patenti de bu meleklere aittir. Bu kıssa, hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi’nde zikredilerek, insanların dikkat ve bilgisine sunulmuştur.

Bu kavrama günümüzde de ne kadar ihtiyacımız var değil mi? Ailede, işyerlerinde, resmi kurumlarda, belediyelerde, siyasi partilerde, mahkemelerde kısaca her yerde.

Şimdilerde, ana muhalefet ve CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara’dan İstanbul’a adalet kavramına dikkat çekmek için yürüyüş düzenlemekte. Sanırım bu gün 16. gününde.  Sıcakların tavan yaptığı bu günlerde yürümeye devam ediyor. Elbette bunu da provoke etmeğe çalışan güruhlar mevcut. Yollara uygunsuz maddeler atmak, tahrik edici sloganlar söylemek suretiyle kışkırtıcılık yapmak isteyenler bulunmakta. Bunlar nahoş görüntüler, dikkatli olmak gerekiyor. Zira Siyonistler her olayı fırsata çevirmeyi iyi bilirler.

Adaleti terk eden devletler bir süre sonunda yıkılmaya mahkum olurlar. Tıpkı Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşanalar gibi. Torpili olanların saraya alınmaları, Otuz yaşlarında paşa olmaları, liyakatsiz ve ehliyetsiz insanların önemli görevlere getirmelerini örnek sayabiliriz.

Sonuçta faturayı sadece idareciler değil, tüm toplum ödemekte. Allah idarecilerimize akıl, fikir, feraset versin diye dua ediyoruz. 

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.  

   

  

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR