Ali Ayata

Ali Ayata

Acizliğin bedeli kaç para

Acizliğin bedeli kaç para

Ramazan-ı Şerif’e sayılı günler kala Diyanet İşleri Başkanlığımızca yapılan bir açıklama dikkatimi çekmiştir.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Din İşleri Yüksek Kurulu, 27 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da Kurul Başkanı Dr. Ekrem KELEŞ’in başkanlığında belirlenen gündem maddeleriyle toplandı ve gündemdeki konular görüşüldü. Görüşmeler sonucunda; 2016 yılı Fitre miktarının 15 TL olarak belirlenmesi uygun
görülmüştür.“

Bu açıklamadan sonra haberlerden okuduğumuz, ekonomimiz iyi gidiyor, ihracatımız şu seviyede, enflasyon çok iyi bir düzeyde gibi yapılan açıklamaları tamamıyla kafamdan silmiş durumdayım.  Bir hesap yapalım. Ama bu hesaba öyle makro iktisat, mikro iktisat, istatistik gibi kavramları kullanmaya hiç gerek yok.

Bu ülkede asgari ücret 1.300 Türk Lirası. Belirtilen fitre miktarı 15,00 Türk Lirası.

Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Aile kurun en az da üç çocuk yapın dedi.  Kendilerine böyle bir öğüt vermelerinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Ama yapın demeyle de yapılsa, veya yapın derken nasıl yapacağımızı da anlatsa çok memnun olacağız.

Fitre: Temel ihtiyaçlarının dışında belli bir mala sahip ve durumu iyi olan oruç tutamayacak durumda olan insanların Müslümanların ramazan ayında fakirlere verdikleri yardıma fıtır sadakası denir. Buna fitre de denilmektedir

 
Asgari Ücret: Asgari ücret veya minimum ücret, işçilere bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, kültür vb. gereksinimlerini günün fiyatları üzerinden en az düzeyde karşılamaya yetecek ücrettir.

 

Bir ailede eşler ve üç çocuk olmak üzere beş kişi olsa ve bu beş kişi geçimini nasıl sağlayacaklar.  Asgari ücret 1.300,00 TL. Fitre miktarı 15,00 TL. Ailede beş kişi var ise günlük doyma bedeli  75,00 TL’dir.  Bir aylık bedeli ise 2.250,00 TL.

Yukarıda anlattığımız hesapları halktan birisi yapabiliyorsa, bu hesapları bir DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI yapamıyor mu? Arkadaş bu ülke Müslüman bir ülke bu ülke de asgari ücret bu bedelin altında olamaz diyemiyor mu? Her konuya fetva veren bu nadide kurum devlet işlerine neden fetva veremiyor? Bu işin Laiklik ile hiçbir alakası yok. Müslümanları savunan onlara doğru yolu göstermeye çalışan bir kurum, Müslümanlara neden sahip çıkmıyor?

Üç çocuk yapın  diyen makamımız bu hesapları mı düşünmedi, yapmak mı istemiyor?  Halk aç uyusun mikrofonlara ülkemizin büyüme oranı şu oldu, enflasyon beklenilenden daha iyi, cari açık beklenen düzeyin çok altında bir seviyede gidiyor demekle bu ülke yönetilmiyor. Bir devletin  olacaksa o devletin halkı olacak. Sen o devleti yönetip sadece sen doyup, geri kalanı aç kalacaksa sen kendi evini bile yönetemezsin.

Ben üzerimdeki vebali attım. Bu gazete aracılığıyla bu zulüme sessiz kalmadım.  Taktir yüce Allah’ındır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR