Açık makası daraltacağız

Açık makası daraltacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya milletvekili adayı Abdüllatif Şener basınla buluştu. Adil gelir dağılımının sağlanması gerektiğine vurgu yapan Şener, “Eğer bir ülkede gelir dağılımında uçurumlar varsa bu ciddi sorunlara yol açar” dedi.

Anemon Otel’de gerçekleştirilen programa partililer ve basın mensupları katılım gösterdi. Programda Genç seçmenin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Şener, “Gençler ile ilgili projeler ele alınması gereken en önemli konulardan birisidir. Cumhuriyet Halk Partisi de genç seçmene önem veren bir partidir. Gençlerin küresel rekabet koşullarına uygun olarak yetişmesi bizim en önemli hedefimizdir” dedi.

ÜLKENİN GELECEĞİ ‘GENÇLİK’

Seçim bildirgesinde gençlere önemli bir yer verdiklerini söyleyen Şener, gençleri potansiyel suçlu olarak gören anlayışa son vereceklerini belirtti. Şener, “Ülkenin geleceği gençlerdir. Cumhuriyet tarihi boyunca gençleri en çok hapseden parti Adalet ve Kalkınma Partisidir. Dolayısıyla Başbakanın söylemiş olduğu sözler partinin eylemleri ile bağdaşmıyor. İki tane genç bir araya gelse iktidar aleyhinde slogan atsa kendisini hapishanede buluyor” şeklinde konuştu. Hapishanede bulunan genç sayısının son yıllarda zirvelere ulaştığına da değinen Şener, “ Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde hapishanelerde toplam 55 bin mahkum vardı. Ama bugün hapishanelerde 69 bin üniversiteli genç var. Bu iktidar partisinin ayıbıdır. Bu sebeple şuan bildirgelerinde gençlerle alakalı söyledikler hiçbir konunu değeri yoktur. Biz iktidara gelince gençleri potansiyel birer suçlu olarak gören anlayışa son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ADİL GELİR DAĞILIMI SAĞLANMALI

Adil gelir dağılımının önemli olduğuna vurgu yapan Şener, “Adil gelir dağılımı üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Eğer bir ülkede gelir dağılımında uçurumlar varsa sorun oluşur. Bir tarafta yoksullar diğer tarafta servet elde etmiş zenginler varsa bu ülke geleceği açısından ciddi bir risk oluşturur. Bunun dışında da düşük gelir gruplarının insanca yaşayacağı bir gelir düzeyine ulaşamaması büyük tehlikeler doğurur. O ailelerde yetişen çocukların küçük yaşlardan itibaren en temel elde etmeleri gereken imkanlara sahip olmazlarsa bu bir tehlike oluşturur” diye konuştu. Servet dağılımında uçurumun mevcut iktidar döneminde oluştuğunu ifade eden Şener şu şekilde konuştu: “Adalet ve Kalkınma Partisinin 16 yıldır iktidarda olduğu döneme bakınca 2002 öncesinde servet dağılımında ciddi bir uçurum yoktu. Türkiye’de ki tüm servetin yüzde 55’i nüfusundu. Benim bulunduğum dönemde bu grafik yüzde 40’a kadar indi. 2008’den sonra sürekli yüzde 1’lik nüfusun toplam ülke servetinden aldığı pay artmıştır. En son gelinen noktada yüzde 1’lik nüfus Türkiye’de ki servetin yüzde 54’üne sahip olmuştur. Nüfusun yüzde 99’una düşen pay şuan daha az. Cumhuriyet Halk Partisi düşük gelir gruplarına öncelik tanıyan bir politika izleyecektir. Servetin dağılımında yaşanan dengesizlik izlenecek yöntemlerle ortadan kaldırılacaktır. Asgari ücreti 2 bin 200 liraya yükselteceğiz. Asgari ücrette bulunan vergiler tamamen kaldıracağız.”

EKONOMİ YÜZDE 1.34 KÜÇÜLDÜ

Ekonomik büyüme rakamlarının olduğu gibi yansıtılmadığını söyleyen Şener, “Ekonomi yüzde 7.4 büyüdü diyorlar. Türk parası cinsinden yüzde 7.4 büyümüş olabilir. Ekonomi dolar cinsinden yüzde 1.34 küçülmüştür. Yani küçülen bir ekonomi var.  2002-2007 arasında Türk ekonomi ortalama olarak yüzde 7 büyümüştür. 2008-2017 arasında Türk ekonomisi yıllık ortalama yüzde 3.5 büyümüştür. İnternetten büyüme oranlarına bakarak farkı görebilirsiniz. Ama bu gördüğümüz farklı rakamlar hesaplar değiştirilerek 2011’e kadar hesapların revize edildiği yeni düzenlemeye göre farklıdır. 2002’den itibaren rakamları eski seviyeye göre verdiğiniz zaman ancak 2002-2007 arasını karşılaştırabilirsiniz. Çünkü yeni seneye göre 2011 öncesi düzeltme yapmamışlardır kıyaslama imkanı kalmasın diye. Eski seviyede ki rakamlara baktığımız zaman büyüme oranları son yıllarda düşmüştür” şeklinde konuştu. Büyüme rakamlarının çok düşük seviyelere gerilediğinin altını çizen Şener konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin yıllık büyüme oranları ortalama yüzde 5’tir. Mevcut iktidar ise bu yüzde 5’lik ortalamayı bile tutturamamıştır.”

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.