Açığa alınan polislerin tam listesi

Açığa alınan polislerin tam listesi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm birimlerinde yapılan operasyonda FETÖ ile bağlantılı olduğu değerlendirilen yaklaşık 9 bin 103 polis açığa alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) tüm birimlerinde yapılan operasyonda 'FETÖ/PDY' ile bağlantılı olduğu iddia edilen yaklaşık 9 bin 103 bin polis açığa alındı. 'FETÖ' iddiasıyla açığa alınan polislerin 2 bin 500'ünün İstanbul'da bin 350'sinin Ankara'da görev yaptığı belirtildi.

EGM'DEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır.

9103 KİŞİNİN TAM İSİM LİSTESİ İCİN TIKLAYIN

115 EMNİYET MÜDÜRÜ, 60 AMİR...

Polislerden 2 bin 500'ü İstanbul'da bin 350'si Ankara'da görev yapıyordu. Açığa alınan polislerden 5'i 1. sınıf olmak üzere 115'i emniyet müdürü. 60'ı ise emniyet amiri. Listede 24 de başkomiser var. Polis memurlarının özellikle istihbarat ve terörle mücadele şubelerinde görevli olması ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.