ACI TECRÜBE

ACI TECRÜBE

Tarihinde ilk kez  Avrupa kupalarına katılan Atiker Konyaspor grupta oynadığı 5 maçta sadece bir beraberlik alarak acı bir tecrübe yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip oynadığı  5 maçta rakip fileleri sadece 2 kez havalandırırken kalesinde ise 11 gol gördü

Spor Toto Süper Lig’in 2015-2016 sezonunu  66 puanla 3.sırada tamamlayarak tarihinde bir ilki başaran Atiker Konyaspor Avrupa Kupalarına direkt gruplardan katılma hakkı elde etti.  26 Ağustos 2016 tarihinde Fransa’nın Monaco şehrinde yapılan kura çekiminde Yeşil-beyazlı ekibin Avrupa arenasındaki ilk rakipleri belli oldu. 
 

H GRUBUNDA YER ALDI 

Atiker Konyaspor Monaca’da yapılan tarihi kura sonrası  H Grubunda yer aldı. Yeşil-beyazlı ekip Grupta Ukrayna’nın Avrupa’da tecrübeli ekibi Shaktar Donetsk, Portekiz’in Braga ve Belçika’nın Gent takımı ile eşleşti. 


ARENADA TARİHİ MAÇ
Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Lig macerasına sahasında  15 Eylül 2016 tarihinde başladı. Yeşil-beyazlı ekip Büyükşehir Belediyesi  stadyumunda Shaktar Dontesk takımını konuk etti.  Tribünleri tıklım tıklım dolduran Konyalı futbolseverler bu tarihi ana tanıklık etti. Atiker Konyaspor iyi mücadele ettiği karşılaşmada rakibinin ofsayttan gelen golüne engel olamadı ve Avrupa’ya  1-0’lık yenilgi ile başladı. 


İLK DEPLASMAN BELÇİKA OLDU 
Atiker Konyaspor tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Liginin ilk deplasman maçını ise Belçika’da Gent ile oynadı. Yeşil-beyazlı ekip ilk deplasman maçına ise 29 Eylül 2016 tarihinde çıkmış oldu. Atiker Konyaspor burada rakibine 2-0 yenilerek yoluna puansız devam etmek zorunda kaldı. 

TARİHİ GOL VE PUAN  3. MAÇTA GELDİ
Atiker Konyaspor tarihinde ilklerle doldurduğu Avrupa macerasında ilk golünü Grupta oynadığı 3 maçta kaydetti.  20 Ekim 2016 tarihinde Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanan maçta Portekiz ekibi Braga’yı konuk eden yeşil-beyazlı ekip rakibine Avrupa arenasındaki ilk golünü attı. Atiker Konyaspor’un Bosna Hersekli oyuncu Deni Milosevic maçın 9. Dakikasında attığı golle yeşil-beyazlı ekibin tarihine adını yazdırdı. Avrupa’da ilk golünü Deni Milosevic ile kaydeden Atiker Konyaspor ilk puanını da rakibi karşısında aldı. 


AĞIR YENİLGİLER
İlk kez yurt dışı sınırlarında Türkiye’yi ve Konya’yı temsil eden Atiker Konyaspor 4.maçını deplasmanda Braga karşı oynadı. Maçın 30. dakikasında  Rangelov’un golüyle 1-0 öne geçen yeşil-beyazlı ekip bu üstünlüğünü koruyamadı ve rakibine 3-1 gibi farklı bir skorla yenildi. 


İLK KIRMIZI KART
Atiker Konyaspor’un Avrupa arenasındaki ilk kırmızı kartını ise Slovenyalı oyuncus Nejc Skubic  gördü. Başarılı oyuncu deplasmanda oynanan Braga maçında Nejc Skubic gördüğü sarı kartlar sonrası kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Oyuncu Konyaspor tarihine Avrupa’da ilk kırmızı kart gören oyuncu olarak geçti. 


EN FARKLI YENİLGİ
Atiker Konyaspor, Avrupa’da en farklı yenilgisini Shakhtar Donetsk'e 4-0 mağlup olarak aldı.  Yeşil-beyazlı ekip bu yenilgi ile  ilk Avrupa macerasını sonlandırmış oldu.   UEFA Avrupa Ligi H Grubunda son maçını evinde Belçika temsilcisi Gent’e karşı oynayacak. Yeşil-beyazlı ekip rakibi karşısında prestij mücadelesi verecek

FERHAT TÜRKOĞLU    merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum