Acı İçinde Kıvranan Sokak Köpeği Ameliyatla Kurtuldu

Acı İçinde Kıvranan Sokak Köpeği Ameliyatla Kurtuldu

Samsun'un Terme ilçesinde doğum yapamayan sokak köpeğini fark eden vatandaşlar belediye ekiplerini harekete geçirdi. Terme Belediyesi'nin çalışmaları ile ameliyat edilen köpek kurtuldu.Son günlerde sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları...

Samsun'un Terme ilçesinde doğum yapamayan sokak köpeğini fark eden vatandaşlar belediye ekiplerini harekete geçirdi. Terme Belediyesi'nin çalışmaları ile ameliyat edilen köpek kurtuldu.

Son günlerde sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları ile birçok sokak hayvanının rehabilite edilmesini sağlayan Terme Belediyesi, doğum yapamayan bir sokak köpeğine Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilcisi Gül Turan'ın haber vermesi ile yardım elini uzattı.

Gül Turan, Kozluk Mahallesi’nde kendilerine yaralı bir köpek ihbarı geldiğini belirterek Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'dan yardım talep ettiklerini ifade etti. Belediye Başkanı Şenol Kul'un talimatı ile Terme Belediyesi tarafından ilk kontrolleri yapılan köpek, daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledildi. Burada yapılan muayenede köpeğin karnında ölü yavru olduğu tespit edilince acil olarak sezaryen ameliyatına alındı. Sokak köpeğinin bir süre müşahede altında tutulduktan sonra doğal yaşamına salınacağı belirtildi.

'HER CAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

Duyarlı mahalle halkına ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilcisi Gül Turan’a teşekkür eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Sokak hayvanlarının yaşam hakkı konusunda belediyemiz kadar ilçemizde yaşayan tüm bireylerin ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha gördük. Son günlerde ilçemizde sadece sokak köpeklerine yönelik değil at, eşek ve kedi gibi diğer hayvanlara da belediyemizin şefkatini göstermeye çalıştık. Yine ilçemizde sokak hayvanları ile ilgili acil durumlarda rehabilitasyon işlemlerinde kullanılmak üzere araç yaptırıyoruz. Terme’nin tüm canlılara ait olduğu bilinci ile hizmetlerimize devam edeceğiz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.