AÇEV babaları unutmadı

AÇEV babaları unutmadı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Baba Destek Programı eğitimcileri tarafından Babalar Günü dolayısıyla Kulesite Alışveriş Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

AÇEV Baba Destek Programı eğitimcileri tarafından Babalar Günü'nde Kulesite Alışveriş Merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Babaların çocuklarıyla beraber kaliteli vakit geçirmelerini ve bu etkinlikler aracılığı ile “İlk İş Babalık” kampanyasına dikkat çekmek istediklerini ifade eden AÇEV Sana Destek Programı Saha Eğitim Sorumlusu Samettin Nesipoğlu, “AÇEV 1993 yılında kuruluşundan bu yana çalışmalarını insani gelişmeye katkı sağlayacak şekilde yapılandırmaktadır” dedi. Erken yaş çocuklarını ve yakın çevrelerini eğitim yoluyla güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Nesipoğlu, “AÇEV hedef kitlesinin ihtiyaçlarını araştırmalarla saptayıp, bu ihtiyaca cevap verecek bilimsel programlar geliştirmektedir. AÇEV bugüne kadar eğitim verdiği 12,433 gönüllü eğitmenin destegiyle, yüz yüze eğitim programlarıyla 984,806 anne, baba, çocuk ve yetişkine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

BABALAR ÇOCUKLARIYLA VAKİT GEÇİRMELİ

Babaların çocukları ile geçirdikleri zamanın ve ve kurdukları ilişkinin önemine vurgu yapan Baba Destek Programı Lideri Tuncay Selek, “Babaların çocuklarıyla geçirdikleri zaman, çocukların  zihinsel ve fiziksel gelişiminin yanında hemde sosyal ve duygusal gelişimini etkilemektedir. Bu yüzden AÇEV olarak, bir babanın hayatındaki en önemli rolünün babalık olduğunu savunuyoruz. 'lk İş Babalık' Kampanyası, babalarının çocuklarının bakımında, gelişiminde sorumluluk üstlendiği, çocukları ile karşılıklı ve yakın ilişki kurduğu, birlikte zaman geçirdiği ilgili babalık modelinin öneminin tüm toplumda anlaşılmasını hedefliyoruz. Kampanya kapsamında farklı illerde ilgili babalığı gündeme getirecek faaliyetlerin düzenlenmesi planlanıyor” ifadelerini kullandı.

Yıl boyunca gerçekleştirilecek ve farklı mecralar üzerinden “İlgili Babalık” konusunu gündeme taşıyacaklarını söyleyen Selek,  sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu faaliyetlerle ilgili babalığın önemini anlatmayı hedefliyoruz. İlgili babalık konusunu gündeme taşıyacak faaliyetler arasında; fankındalık, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, araştırma lansmanı, sosyal medye kampanyaları ve fotoğraf sergisi yer alıyor.”

SALİH ACIBADEM/MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.