Aç kalan kurtlar köpekleri de yedi

Aç kalan kurtlar köpekleri de yedi

Konya'nın özellikle dağlık kesimlerde bulunan köylerde aç kalan kurtlar köylüleri tedirgin ediyor. Köylere kadar inen aç kurtlar, çoban köpeklerini yemeye başladı

Konya'nın ilçelerinde ve köylerinde etkili olan kar yağışı ve soğuklar özellikle yaban hayvanlarını zora soktu. Çetin kış şartlarında dağlarda yiyecek bulamayan yaban hayvanları köylere kadar inmeye başladı. Özellikle dağ köylerinde kurtlar, yaban domuzları köylüleri tedirgin etmeye başladı.

Aç kalan kurtlar köylere inerek, çoban köpeklerini yemeye başladı. Çok sayıda yaban domuzu da sürüler halinde yiyecek bulmak için zaman zaman köylere iniyor. Köylüler ise yaban hayvanlarına karşı silahlanarak, zararı en aza indirmeye çalışıyor.

9-1.jpg

KÖPEKLERİ BİLE YEDİLER

Köyde yiyecek arayan kurtlar, köylüler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Köylüler tarafından çekilen bir görüntüde dağdan inen aç kurtlar bir çoban köpeğine saldırıp paramparça etti. Saldırdıkları köpeğin kemiklerinden başka bir şey bırakmayan aç kurtlar köylü halkını dehşete düşürdü. Sabah uyandıklarında kurt dehşetini gören köylüler bu durumla daha önce karşılaştıklarını fakat bu kadarını ilk defa gördüklerini söylediler. Köylüler, ilk defa böyle bir olaya şahit olduklarını dile getirdi. Kurtların yediği köpeklerin resimleri ise köylüler tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. 

KÖYLÜLER TEDİRGİN OLDU

Hem canlarından hemde beslediği hayvanlara zarar gelmesinden korkan köylüler yetkililerden bu konuda yardım bekliyor. Köylüler, dağlarda yaşayan yaban hayvanlara daha fazla yiyecek bırakılmasını istiyor. Ilgın Yukarıçiğil Mahallesi Muhtarı İsmet Kula, yaptığı açıklamada, kışın çetin geçtiğini belirterek, karın etkisiyle dağlarda ve ormanlarda barınan hayvanların olumsuz etkilendiğini söyledi. Kurtların yerleşim birimlerine kadar inmesinin olağan karşılanamayacağına dikkati çeken Kula" Bölgemizde etkili kar yağışı nedeniyle yaban hayvanları gibi kurtların da yiyecek bulmakta güçlük çektiği görülüyor. Gündüz vaktinde bile kurt görünmesi, alışık olmadığımız bir durum" dedi. Kurtları cep telefonuyla görüntüleyen bir köylü vatandaş da hayatında ilk kez bu kadar vahşet bir görüntüyle karşı karşıya geldiğini söyledi.

9-3.jpg

TOLGA PARLAK/MUHARREM DURSUN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum